Dustin Johnson kommer inte att spela veckans tävling trots att han är friskförklarad. Anledningen är att han inte är helt återställd. Foto: Getty images

Covid-19

Johnson avstår veckans tävling efter positiva testet

Trots att han tillåts delta kommer Dustin Johnson avstå veckans Zozo Championship.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-20

Världsettan Dustin Johnson har dragit sig ur veckans Zozo Championship efter att förra veckan ha testats positivt för covid-19. Amerikanen hade möjligheten att delta i veckans tävling då han suttit sina tio dagar i karantän som krävs men på grund av sin fysiska form har han valt att avstå från att delta i veckans tävling.
– Även om han mår mycket bättre är han fortsatt låg på energi och känner att det skulle vara bäst att vänta med att återgå till att spela tills det är dags för tävlingen i Houston, säger David Winkle, Johnsons agent, till Golf Channel.
– Han förstår vikten av att inte rusa in i något och vill vara smart gällande hans återkomst.

Dustin Johnson blev den 14:e PGA Tour-spelaren att testa positiv för viruset vilket innebär att han inte kunde spela förra veckans CJ Cup. Houston Open, som han planerar att göra sin comeback i, är tävlingen innan The Masters. Väl där kommer Dustin Johnson vara en av favoriterna.

Regerande mästare i veckans Zozo Championship och The Masters om några veckor är Tiger Woods, som ska spela i båda tävlingarna om allt går enligt plan.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-20
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top