Saken är klar. Jason Kokrak och caddien David Robinson kan bara njuta på sista greenen. FOTO: Getty Images

PGA-touren

Kokrak fick utdelning efter tio år

Första segern för Jason Kokrak. Norén slutade näst sist i fältet.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-19 Uppdaterad 2020-10-19

Det tog tio år och 233 tävlingar för 35-årige Jason Kokrak att få sin första vinst på PGA-touren. Den kom på Shadow Creek i Las Vegas.

– Det kändes som hemma. Jag har spelat den här banan så många gånger så jag ska kunna den nu, jag kan greenerna bra och känner till svårigheterna här, sa Kokrak, som är från Kalifornien, efteråt.

Anledningen till att Kokrak spelat Shadow Creek ”norr om tjugo gånger” är att en av hans sponsorer äger lyxanläggningen. Det har blivit några samlingar.

– Planen var enkel; att träffa fairways. Resten tog min caddie D-Rob hand om, sa Kokrak som puttade fenomenalt på de glashala greenerna.

Kokrak, Xander Schauffele,  Lanto Griffin och Talor Gooch (alla – 12) delade andraplatsen inför finalrundan. De var tre slag efter ledande Russel Henley.

Och det blev en duell med Schauffele. De gick också i samma boll, bara de två.

Egentligen skulle det varit en treboll men den tredje mannen, Jason Day, drog sig ur på grund av nacksmärtor.

Kokrak och Schauffele följdes åt på banan och på ledartavlan. Efter 15 hål var båda sju under par, totalt –19. Båda var bogeyfria.

Så gjorde Schauffele bogey på 16. Dörren öppnades för Kokrak. Putten för birdie på sista hålet var kort.

Kokrak vann med två (-20 totalt) före Schauffele (–18).

Det är Jason Kokraks caddie, förre tourspelaren David Robinson, som är ansvarig för greenläsningen och det var han som för ett tag sedan tyckte att den 193 centimeter långe arbetsgivaren skulle byta till en 36-tums putter.

– Så jag kunde stå lite mer upprätt. Han är grym på att läsa greenerna och jag gjorde ett bra jobb med att slå bollen till de ställen vi ville putta från, sa Kokrak.

Xander Schauffele höll med.

– De har en väldigt bra relation, de samarbetar bra. Jason slår skiten ur bollen, han är tre decimeter längre än jag och svingar lika mjukt som Ernie Els. Det som avgjorde var att ha äntligen började rulla i lite puttar och det visar också hur farlig han kan vara där ute, sa Schauffele som nu har slutat tvåa på PGA-touren åtta gånger.

Alexander Norén slutade näst sist av de 77 spelare som fullföljde tävlingen efter 77–73–79–76.

Totalt var han +17, 37 slag efter segrande Kokrak.

Resultat The CJ Cup

https://www.instagram.com/p/CGgRdrvDGbS/?utm_source=ig_web_copy_link


Text: Bo Steffensen • 2020-10-19
TournyttJason KokrakPGA-tourenShadow Creek
Rulla till toppen