Han var tre slag efter när dagen började – och vann med tre. FOTO: Getty Images

Champions Tour

Mickelson tog sin andra raka

Två tävlingar. Två vinster. Phil Mickelson gjorde det igen på Champions Tour.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-18

I augusti gjorde Phil Mickelson, som fyllde 50 i juni, sin debut på Champions Tour. Han vann direkt på rekordscoren 191 slag (54 hål).

I helgens Dominion Energy Charity Classic i Virginia var det dags för hans andra framträdande och alla undrade förstås om han kunde göra det igen.

Det kunde han.

– Det är roligt att spela här. Jag kan spela aggressivt, komma undan med en del missar, spela som jag vill spela och träffa en massa grabbar som jag inte sett på ett tag. Jag och Mike Weir spelade collegegolf tillsammans så det var riktigt kul att gå en “match” med honom, sa Mickelson efteråt.

Kanadensaren Mike Weir gick ut i ledning, tre slag före Mickelson – och finaldagen blev också en kamp mellan dessa två. Båda 50, båda vänsterspelare, båda nya för säsongen på seniortouren. Båda i ledarbollen.

Mike Weir, Mastersvinnare 2003 som inte vunnit på över tio år (2009, PGA-touren) mot en av sportens största namn med, bland annat, fem majortitlar och 44 PGA-vinster i bagen, varav den senaste 2019.

Efter fyra hål skiljer det bara ett. Efter sex är de lika. Efter sju – och en fjärde birdie från Mickelson och en första bogey från Weir – är Mickelson två före. Efter tolv hål är ordningen omvänd, men några birdies till från Mickelson avgör saken. Weir får ge sig.

Mickelson går runt på sju under par (65), slutar –17 totalt, vinner med tre slag före Weir och tar alltså sin andra seger på två försök.

Två spelare har gjort det tidigare; Jim Furyk (2020) och Bruce Fleisher (1999).

Robert Karlson var strået vassare än Mickelson den sista dagen. Han avslutade med 64 slag – och en albatross på sista hålet. Karlson slutade D9, sju slag efter Mickelson.

Jesper Parnevik kom in på –3 totalt. Han blev D44.

Resultat Dominion Energy Charity Classic


Text: Bo Steffensen • 2020-10-18
TournyttChampions TourPhil Mickelson
Scroll to Top