Xander Schauffele har inte tävlat sedan US Open. En vila som verkar ha gjort honom gott. FOTO: Getty Images

PGA-touren

Schauffele stekhet i Las Vegas

Xander Schauffele var i zonen den andra dagen av The CJ Cup på Shadow Creek I Las Vegas. Alexander Norén är tjugo slag efter.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-17 Uppdaterad 2020-10-17

Xander Schauffele började ronden med att missa en birdieputt från en dryg meter – men det verkade inte bekomma honom. Världsåttan, som spelar sin första tävling sedan US Open, gick vidare med sju birdies på de åtta kommande hålen och vände på 29 slag. Hans bästa i karriären.

Så långt såg scorekortet ut så här:

Schuffele ”svalnade” lite ju längre dagen gick i Las Vegas-öknen, om man kan säga det om en birdie och resten par de sista nio, och kom bogeyfri in på 64 slag (åtta under par).
Han är –14 totalt och leder tävlingen med tre slag före Tyrrell Hutton.

– En del av hålen försöker man inte ens göra birdie på utan mer skaffa sig en tiometers uppförsputt. Och lyckligtvis satte jag några av dem. Det var en fin svit, men jag tappade lite på sista nio. Spelet blev långsammare, det var varmt, det är lätt att tankarna vandrar iväg, sa Schauffele om sitt momentum efteråt.

Xander Schauffele spelade tillsammans med Collin Morikawa och norrmannen Viktor Hovland. Och kanske inspirerade de varandra.

Morikawa gick på 65 slag, Hovland på 66. Tillsammans var de tre 21 under par för dagen.

Hovland, som hade 75 slag på torsdagen, avancerade 35 platser i fältet upp till en delad 20:e plats. Hovland (–3 totalt) är dock elva slag efter Schauffele.

Alexander Norén har ännu lite mer att ta i. Efter 77–73 är han +6 totalt och delad 68.

Eftersom startfältet består av endast 78 spelare får Norén chansen att klättra under helgen.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-10-17
Tournytt
Scroll to Top