Tyrrell Hatton är i ensam ledning. Foto: Getty images

PGA Tour

Tjurig Hatton leder igen

Formen är intakt för en Tyrrell Hatton med sömnbrist. Men humöret är inte på topp...

Text: Jesper Johansson • 2020-10-16

Det är åtta timmars tidsskillnad från England till veckans bana i USA. På grund av detta har Tyrrell Hatton haft stora problem att sova om nätterna hittills den här veckan. Ändå är han i ensam ledning.

Efter att förra veckan ha vunnit BMW PGA Championship har Hatton och hans caddie tagit sig till Nevada för att spela veckans CJ Cup @ Shadow Creek. Väl på plats har spelet fungerat utmärkt trots färre än sex timmars sämn inför torsdagens tävlingsvarv för engelsmannen. Eller vad sägs om inledningen med två raka birdies och en eagle?

Det blev visserligen två bogeys på baknian men vad gör det när man trots allt är -7 och i ensam ledning – ett slag före Xander Schauffele och Russel Henley.
– Det är rättvist att säga att jag är ganska trött för tillfället. Det här har varit en lång dag. Jag är väldigt nöjd över mitt resultat och nu ska jag bara försöka ta mig till hotellet och sedan sova bättre än vad jag gjorde senast. Vi håller tummarna för en bättre morgondag, sa Hatton till medier på plats.

Efter att ha vunnit på Wentworth hade Hatton och hans caddie en 20 timmar lång resdag vilket ställt till det. Hans caddie ska ha inlett sina dagar vid 02.30, då han inte kan sova längre.
– Problemet idag var att jag var tjurig. jag var lättirriterad. Även om jag spelade väldigt bra var jag på gränsen till förbannad. Det är generellt en svår sak för mig att hantera. Med tanke på hur trött jag var är jag mer förstående till mitt agerande på några av de sämsta slagen. Alla tappar ansiktet när de är trötta och inte har sovit tillräckligt. Det är vad det är.

Om det gick bra för Tyrrell Hatton gick det desto trögare för Alex Norén. En trippel på hål 17 bidrog till en rond på 77 slag, fem över par. Norén är för tillfället delad 65:a.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-16
TournyttPGA TourTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top