Brooks Koepka är tillbaka på banan. Foto: Getty images

Tournytt

Kopeka tillbaka med 74-rond: ”Spelade betydligt bättre”

Brooks Koepka är åter på PGA Tour efter att ha rehab-tränat under de senaste två månaderna.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-16

Efter två månader borta från tävlingsgolfen är Brooks Koepka nu tillbaka. Under torsdagen spelade han sin första tävlingsrond sedan Wyndham Championship innan FedEx Cup-slutspelet tidigare i år. Resultatet blev 74 slag, två över par. Detta efter att ha spelat sina sista fyra hål tre över par.
– Jag spelade betydligt bättre än resultatet, sa Koepka efter ronden som innebär att han är nio slag bakom ledaren Tyrrell Hatton.

Istället för att delta i FedEx Cup och US Open valde Koepka att åter göra en knäoperation samt rehabträna för att istället komma tillbaka starkare. Känslan är också att han är i fysisk bättre form nu än tidigare.
– Allt känns bra. Jag mår kanon, sa amerikanen.

Men att allt ska fungera precis som tänkt vid första tävlingstart på över två månader är kanske att begära för mycket. För Koepka var det det långa spelet som ställde till det. Han träffade endast sex av 14 fairways och 50 procent av banans greener. Han hade också två bollar i vatten.
förhoppningsvis kan han hitta lite fin form under de resterande ronderna av veckans tävling och därefter ta det vidare till Houston Open som är hans nästa tävling inför The Masters.
– Jag känner mig normal. Jag mår som jag ska göra. Nu handlar det mer om att få en känsla för tävlingsgolf inför Augusta. Det är lite vad det här handlar om, sa han efter sin första rond sedan augusti.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-16
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top