En av världens mest formstarka spelare kommer att missa kommande tävlingar. Foto: Getty images

Tournytt

Världsettan smittad – missar viktiga tävlingar

Dustin Johnson kommer inte att spela de kommande två tävlingarna. Detta blev klart efter att han testats positivt för covid-19.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-14

Dustin Johnson kommer inte att spela veckans CJ Cup. Anledningen är att han testats positivt för covid-19. I ett uttalande gjort av PGA Tour meddelas att världsettan och regerande FedEx Cup-vinnaren kände av symptom och därför kontaktade tävlingsledningen. Därefter testades han positivt vilket då i sin tur innebär att han tvingats dra sig ur veckans tävling på Shadow Creek.
– Självklart är jag väldigt besviken. Jag såg fram emot att tävla den här veckan men kommer att göra allt i min makt för att komma tillbaka så snabbt som möjligt. Jag har redan haft ett antal samtal med tourens medicinska team och uppskattar all hjälp jag fått av dem, säger Dustin Johnson.

Senast Dustin Johnson spelade tävlingsgolf var i US Open och hade där och då en fin form med fem av sina senaste sex resultat topp-6. Detta i två majors.

Veckans tävling skulle vara den första av två som Johnson hade planerat som uppladdning inför The Masters senare i år. Så blir det alltså inte. Istället blir det tio dagars självisolering. Dessutom har Johnson nu skrivit upp sig för att spela Houston Open veckan innan The Masters för att säkra lite kalibrering inför årets sista major.

Tony Finau kommer inte heller att delta i veckans tävling. Detta då han redan förra veckan testades positivt för viruset. Amerikanen hade en förhoppning att vara helt återställd men så är alltså inte fallet.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-14
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournytt
Scroll to Top