Martin Laird tog sin fjärde seger på PGA-touren efter särspel mot Cook och Wolff // Foto: Getty Images

PGA Tour

Laird tog första segern på sju år

Får äntligen visa barnen hur en segerbuckla ser ut.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-12 Uppdaterad 2020-10-12

Det var sju år sedan skotten Martin Laird tog sin tredje och senaste seger på PGA-touren vid Valero Texas Open.

Han fick en sponsorsinbjudan till veckans Shriners Hospitals for Children Open, som tidigare segrare (2009) och han utnyttjade verkligen tillfället på bästa sätt. Han gjorde visserligen bogey på det 72:a hålet för att halka tillbaks in i ett särspel med Austin Cook och Matthew Wolff, men avgjorde med en snygg birdie på andra extrahålet.

Och på just det 17:e hålet på TPC Summerlin föll han i ett uppmärksammat särspel 2010, då Jonathan Byrd gjorde hole-in-one för att besegra Laird och Cameron Percy.

Men den här gången, tio år senare, fick Laird alltså sin revansch. Skotten rullade i sin birdieputt från sju meter efter att både Wolff och Cook missat sina försök.

Och Laird var naturligtvis lycklig och lättad efter segern. Nu slipper 37-åringen hoppas på inbjudningar och kan njuta av två års segrarkategori på PGA-touren. Han klättrade dessutom upp till en fjärdeplats på FedEx Cup-listan i ett tidigt skede av säsongen.

– Jag är otroligt lyckligt att jag lyckades hålla ihop det idag. Jag har spelat fantastiskt hela veckan och nu kan jag äntligen visa mina barn en segerbuckla, de har frågat mig varför jag aldrig vinner, sa en nöjd Laird.

Henrik Norlander avslutade med en rond på 70 slag (-1) och delade 57:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultaten.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-12
TournyttAustin CookHenrik NorlanderMartin LairdMatthew WolffPGA TourTournytt
Rulla till toppen