Tyrrell Hatton hade redan som barn en dröm att vinna BMW PGA Championship. En dröm som gick i uppfyllelse i söndags. Foto: Getty images

Tournytt

Hatton besannade barndomsdrömmen: ”Måste drömma stort”

Tyrrell Hatton lyckades vinna BMW PGA Championship. Något han drömt om sedan barnsben.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-12

Efter att ha dominerat på Wentworth lyckades Tyrrell Hatton vinna veckans stortävling på European Tour på ett imponerande sätt. Segern var hans första sedan Arnold Palmer Invitational på PGA Tour i början av mars. Hans senaste seger på European Tour var i november 2019 då han vann Turkish Airlines Open.

De segrarna var antagligen betydelsefulla för Tyrrell Hatton. Men känslan är att helgens seger var ännu viktigare för honom.
– Det är väldigt speciellt att stå här och hålla i den här trofén. Det har varit min dröm enda sedan jag var liten att spela den här tävlingen och förhoppningsvis också vinna den, jag är tacksam för att det här var året det skedde, sa Hatton efter segern.

En bild på Tyrrell Hatton som sexåring har spridits i sociala medier. Med ena handen i fickan står han vid den 18:e greenen med ett stort leende på sina läppar. Efter segern återskapade han bilden – 22 år senare.
Till alla barn som drömmer om att spela golf på högsta nivån, precis som han gjorde, ger han ett enkelt tips.
– Jag tror man måste drömma stort och självklart jobba hårt och ge sitt allt. Förhoppningsvis räcker det för att allt ska lösa sig, sa Hatton efter segern.

Tyrrell Hatton kommer dock inte fira veckans seger speciellt hårt. Han ska nämligen ta sig till andra sidan Atlanten för att först delta i veckans CJ Cup. Därefter Zozo Championship innan Masters Tournament.
– Det. Här är några stressiga veckor med sex tävlingar kommande sju veckor.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-12
TournyttEuropean TourTournyttTyrrell Hatton
Scroll to Top