Matthew Wolff blev den första sedan 2006 att göra tre eagles på samma niohålare // Foto: Getty Images

PGA Tour

Tre eagles på fem hål – Wolff glödhet i Vegas

Mardröm för DeChambeau efter missade drives.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-11 Uppdaterad 2020-10-11

Det är ingen hemlighet att det går att skjuta lågt på TPC Summerlin.

Under veckans Shriners Hospitals for Children har Bryson DeChambeau redan gått på 62 slag första ronden liksom Peter Malnati under rond två.

Men Matthew Wolffs scorekort under andra nio av rond tre är ändå imponerande läsning, eller vad tycks om den här raden från hål 10-16: Birdie-eagle-par-eagle-par-eagle-birdie.

Han gick sista nio på 28 slag och hade det inte varit för en lite trög inledning så hade Wolff kunnat göra något riktigt historiskt. Det är 25 år sedan någon gjorde fyra eagles på samma rond på PGA-touren och Wolff blev den första sedan 2006 att göra tre på samma niohålare.

– Jag inledde lite för långsamt men är helnöjd ändå. Jag lämnade ganska många slag första nio men sedan med tre eagles sista nio så katapultade jag upp i toppen. Jag har bra position i morgon och det är det viktigaste, sa Wolff efter sin 61:a.

Wolff delar tredjeplatsen på 18 under par, två slag bakom ledarduon Martin Laird och Patrick Cantlay.

För Bryson DeChambeau blev tredje ronden en riktig mardröm. Efter ett par vilsna drives var ”vetenskapsmannen” fem över par efter sex hål. Han lyckades komma tillbaks på vägen hem och slutade ronden på par (71) och delar 31:a plats inför slutronden.

– Det var inte så många dåliga slag men de hamnade inte där jag ville. Det gick inte riktigt som jag ville men jag har inga problem med det, såna ronder kommer, sa DeChambeau efteråt.

Ännu tyngre gick det för enda svensken Henrik Norlander. Efter en mängd fina ronder senaste tiden tvingades han notera 74 slag och föll tillbaks till en delad 63:e plats inför sista ronden.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-11
TournyttBryson DeChambeauHenrik NorlanderMartin LairdMatthew WolffPatrick CantlayPGA TourTournytt
Rulla till toppen