Tyrell Hatton tog sin tredje seger i Rolex Series då han spelade hem BMW PGA Championship med fyra slags marginal // Foto: Getty Images

Tournytt

Kinhult 10:a när Hatton segrade på Wentworth

Engelsmannen Tyrrell Hatton ledde med tre slag inför sista ronden av BMW PGA Championship på anrika Wentworth väster om London. Hatton utmanades länge under slutronden av fransosen Victor Perez men kunde till slut säkra segern med birdies på de två avslutande par-femmorna 17 och 18 och segermarginalen blev till slut fyra slag. – Det känns

Text: • 2020-10-11

Engelsmannen Tyrrell Hatton ledde med tre slag inför sista ronden av BMW PGA Championship på anrika Wentworth väster om London.

Hatton utmanades länge under slutronden av fransosen Victor Perez men kunde till slut säkra segern med birdies på de två avslutande par-femmorna 17 och 18 och segermarginalen blev till slut fyra slag.

– Det känns ofattbart. Detta har varit ett livslångt mål för mig att vinna här någon gång i min karriär. Lite tråkigt att göra det utan publik men jag tar det, sa en lycklig Hatton efter segern.

Trots att han själv säger sig ha varit extremt nervös inledde han med fyra raka par innan han gjorde sin första birdie på hål nummer 5. Sedan gjorde han fem birdies till och bara en bogey på hål nummer 13. Trots att ledningen var tre slag inför sista hålet var det en skakig färd mot målet.

– Jag var nervös på sista hålet och är glad att jag träffade fairway. Jag hade lite svårigheter med rytmen hela dagen för att vara helt ärlig och det var skönt att lyckas knyta ihop det till slut.

Segern var Hattons tredje i Rolex Series-sammanhang och han klättrar därmed in bland de tio främsta i världen och upp till en sjundeplats på Race to Dunai.

Perez var nere på 17 under par som bäst men kunde inte matcha Hatton på sluthålen utan gjorde bogeys på hål 13 och 17 och fick till slut försvara sin andraplats, ett slag före delade treorna Patrick Reed och Andy Sullivan.

För svensk del visade Marcus Kinhult fortsatt fin form och slutade delad 10:a efter en avslutningsrond på 68 slag. Kinhult klättrade 12 placeringar på Race to Dubai upp till en 47:e plats.

Joakim Lagergren avslutade med 70 slag och blev delad 32:a medan Kristoffer Broberg avslutade med 79 slag för en delad 57:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: • 2020-10-11
TournyttAndy SullivanEuropean TourJoakim LagergrenKristoffer BrobergMarcus KinhultPatrick ReedTournyttTyrrell HattonVictor Perez
Scroll to Top