Matthew Fitzpatrick delar ledningen efter 36 hål av veckans BMW PGA Championship // Foto: Getty Images

European Tour

Hemmadominans på Wentworth

Kinhult bäste svensk på delad 13:e plats.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-10

Det är Rolex Series-tävling för andra raka veckan på Europatouren när BMW PGA Championship spelas på Wentworth strax väster om London.

Och efter två ronder är det många brittiska spelare i täten.

Irländaren Shane Lowry och engelsmannen Matthew Fitzpatrick delar ledningen på 12 under par efter identiska resultat (67-65) de två första dagarna.

– Jag älskar den här banan och har alltid känt att mitt spel borde passa bra, men ändå har jag aldrig riktigt fått till spelet här. Det här är min bästa position jag haft i tävlingen och kan jag bara spela likadant två dagar till så finns ingen anledning att jag inte ska kunna vinna, sa Fitzpatrick efter andra ronden.

På ensam tredjeplats på 11 under par finns engelsmannen Tyrrell Hatton. Han hyllar sitt spel från tee och lyfter fram den delen av spelet som nyckeln för att lyckas nu när tävlingen spelas på hösten.

– Ruffen är inte så lång men den är blöt, tung och svårspelad, man kommer liksom ingenstans. Jag behöver fortsätta träffa många fairways så får vi se vad som händer.

För svensk del är Marcus Kinhult bäst efter 36 hål på en delad 13:e plats, sju slag bakom ledarduon. Kinhult har haft ronder 72-67 och trenden pekar uppåt.

Joakim Lagergren (69-72) delar 30:e plats och Kristoffer Broberg (71-71) visar lite form efter sina långvariga skadebekymmer på en delad 35:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-10
TournyttEuropean TourJoakim LagergrenKristoffer BrobergMarcus KinhultMatthew FitzpatrickRolex-seriesShane LowryTournyttTyrrell HattonWentworth
Scroll to Top