Engelsmannen Tyrrell Hatton leder med tre slag inför slutronden på Wentworth // Foto: Getty Images

Europatouren

Hatton kopplade greppet på Wentworth

Leder med tre slag på hemmaplan i England.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-10

Efter två relativt sköna brittiska dagar med lättscorade förhållanden bytte banan skepnad lite grann under lördagen.

Det var blött och småkyligt och banan spelades längre, vilket märktes på många scorer.

Matthew Fitzpatrick som var i delad ledning inför ronden gick runt på 76 slag och i samma ledarboll gick Shane Lowry runt på 74 slag.

Men det fanns spelare som bemästrade förhållandena bättre. Engelsmannen Tyrrell Hatton tog sig runt på 69 slag och med sina totalt 14 under par leder han inför slutronden med tre slag före danske Joachim B Hansen (70) och fransosen Victor Perez (70).

Hatton gjorde bland annat den här vackra eaglen på Wentworths 12:e hål.

Hatton har två segrar i Rolex Series-tävlingar men efter tredje ronden berättade han att en seger i BMW PGA Championship skulle slå det mesta i hans karriär så här långt.

– Det har varit ett av mina mål under en lång tid och skulle vara väldigt speciellt. Men man kan ju inte vinna på en lördag och jag ska inte sväva iväg för långt i tankarna, sa Hatton.

Och det finns gott om namnkunniga jagande spelare. Eller vad sägs om Tommy Fleetwood, Patrick Reed och Ian Poulter på 10 under par.

För svensk del ligger Marcus Kinhult (71) bäst till på en delad 14:e plats på sex under par, åtta slag bakom Hatton. Kristoffer Broberg (69) är ytterligare ett slag längre ner på delad 22:a plats medan Joakim Lagergren (73) delar 37:e plats på två under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-10-10
TournyttEuropean TourJoachim B HansenJoakim LagergrenKristoffer BrobergMarcus KinhultMatthew FitzpatrickPatrick ReedShane LowryTommy FleetwoodTournyttTyrrell HattonVictor Perez
Scroll to Top