De två sista segrarna på våra inhemska tourer, Lasse Jensen och Linn Grant // Foto: Frida Bräster/Göran Söderqvist

Säsongsavslutning

Grant och Jensen segrare i säsongsavslutningen

Grant tog säsongens andra seger i säsongsavslutningen.

Text: Martin Strömberg • 2020-10-09 Uppdaterad 2020-10-09

Våra två inhemska tourer spelade sina sista tävlingar för säsongen med avslutning under fredagen på Ekerum Golf Resort.

På damsidan avgjordes SM Match på Nordic Golf Tour och tävlingen fick en mycket värdig segrare i form av Linn Grant, som också vann Order of Merit i stor stil. Grant har ju sedan tidigare en seger från Söderby och har dessutom radat upp topplaceringar under året.

Grant besegrade Rebecca Gyllner med 3/2 i finalen.

– Det känns jättebra, det har varit en jobbig vecka så jag är helt slut men det känns fantastiskt bra. Finalen var jämn, vi spelade bra båda två och vann hål på birdies som det ska vara. Mitt i banan, mitt i green och den som satte putte vann hålet, sa Linn direkt efter segern i Klubb-TV.

Grant får som segrare av Order of Merit en plats i nästa års Creekhouse Ladies Open tillsammans med tvåan, Ingrid Lindblad och trean Beatrice Wallin.

På herrsidan och MoreGolf Mastercard Tour vann före detta ET-spelaren, danske Lasse Jensen, efter att ha avslutat med eagle på sista hålet. Eaglen tog honom till 16 under par och ett slags segermarginal mot årets suverän, Mikael Lindberg.

– Jag har haft några år på Challengetouren och så har jag varit fem år på Europatouren, men nu har jag tappat mitt kort där. Det är såklart tufft att tappa kortet till europatouren, men jag kämpar för att spela bra golf och ta mig tillbaka till Europatouren. För att vinna här så skall man spela bra. Den golf jag har spelat den här veckan, kan jag ta den med mig så är jag säker på att ni ser mig igen på Europatouren, sa Jensen till Klubb-TV efter segern.

Lindberg tog hem Order of Merit klart före danske Marcus Helligkilde, och kan se fram mot att spela på European Challenge Tour nästa säsong.

   


Text: Martin Strömberg • 2020-10-09
TournyttBeatrice WallinIngrid LindbladLasse JensenLinn GrantMarcus HelligkildeMikael LindbergMoreGolf Mastercard TourNordic Golf TourRebecca GyllnerTournytt
Rulla till toppen