Bryson DeChambeau tillsammans med sin driver. En farlig kombination. Foto: Getty images

PGA Tour

DeChambeau i ledning – första starten sedan US Open

DeChambeau fortsatte sitt tävlingsgolfande precis där han slutade. Högst upp på ledartavlan.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-09

Senast Bryson DeChambeau spelade tävlingsgolf var i US Open på Winged Foot för en månad sedan. Från den tävlingen reste han med sin första majorseger i bagaget och nu, i veckans Shriners Hospitals for Children Championship, är han tillbaka i ledningen.

Under de första 18 hålen lyckades amerikanen göra sex birdies de första nio hålen. Därefter ”svalnade” han något och gjorde bara tre birdies på vägen tillbaka till klubbhuset. Men nio under, 62 slag, är tangerat lägsta resultat av amerikanen i tävlingssammanhang.
– Det var en bra dag för att spela fin golf. Det blåste inte under den största delen av ronden vilket gjorde att jag kunde ”bomba” överallt och slå wedgarna nära. Jag hade lite tur som satte många puttar inledningsvis, sa DeChambeau efter ronden.

Bomber och granater är vad vi vant oss med att se från Bryson DeChambeay från tee. Ändå är det ständigt lika underhållande att spana in hans bravader från tee.
Som det här utslaget på det 350 meter långa hål sju:

Veckans tävling lär vara den enda som Bryson DeChmabeau spelar mellan US Open och The Masters. Kanske kan det bli en seger. Det skulle i så fall vara hans andra seger på TPC Summerlin, han vann nämligen tävlingen 2018 och slutade delad fyra i förra årets försök att försvara titeln. Han själv ger sig själv relativt goda chanser att ta sin andra raka seger och därmed befästa sin position som favorit till att vinna den gröna Augusta National-kavajen i november.
– Det finns möjligheter för andra spelare att göra det bättre än mig även när jag spelar mitt bästa spel. Det kommer jag inte att lämna utanför ekvationen. Men jag vill ha sagt att jag spelar bra, mår bra och har min golfsving under kontroll och puttar bra, jag sätter många puttar. Det känns som att jag nu kan gå lågt på många golfbanor och vanligtvis är det vad som krävs för att vinna en tävling.

Här är toppen av ledartavlan:

Henrik Norlander är ende svensk med i tävlingen och efter 18 spelade hål är han delad 32:a, fyra under par.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-09
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top