Det är oklart om Jordan Spieth är en man som gillar spel och dobbel, men om så är fallet lär han ha lagt ett ganska stort bet lagom till The Masters... Foto: Getty images

The Masters

Spieth övertygad: ”Han vinner The Masters”

Jordan Spieth är en mästare på Augusta Nationals fairways och greener. Men han är inte den som kommer vinna The Masters. I en podcast säger han att en annan spelare är den givna favoriten.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-08 Uppdaterad 2020-10-08

Masters Tournament närmar sig med stormsteg. I mitten av november ska årets sista major spelas på klassiska Augusta National. Men frågan är om det blir någon dramatik, eller om det är en spelare som vinner med enkelhet.
Augusta National lär göra allt i sin makt för att skapa en så jämn tävling som möjligt men enligt Jordan Spieth, som vann The Masters 2015, är årets upplaga av majorn i Georgia inte för en viss spelare att vinna, utan istället är det hans tävling att förlora…

Vem är då den här spelaren som ska vinna så enkelt? Tiger Woods är regerande mästare och har mer rutin än alla andra på mytomspunna banan. Men Jordan Spieth menar att årets upplaga av majorn kommer att vinnas av en viss Bryson DeChambeau.

Spieth gästar podcasten Subpar och förklarade varför DeChambeau kommer att vinna.
– Jag pratade med Justin (Thomas) och Rory (McIlroy) när vi åt lunch en dag. Vi satt och åt och kollade på sändningen där de visade Bryson spela. Jag sa då att han är tvungen att förlora tävlingen om han inte ska vinna tävlingen, sa Jordan Spieth.

Vad amerikanen menar är förstås att många spelare kan vinna men att Bryson DeChambeau borde göra det så länge han inte spelar dåligt. För om han spelar som han kan göra – ja, då är banans hinder inte i vägen.

Känner du igen diskussionen? I början av 2000-talet valde Augusta National att förlänga alla golfhål för att göra den svårare, då främst för Tiger Woods som helt enkelt flög över bekymren från tee och hade korta klubbor in mot green.

Men Bryson DeChambeau och hans extremt långa golfslag kommer de inte kunna göra något åt. I alla fall inte till årets upplaga. DeChambeau och hans långa drivar kommer snarare göra banan enklare på vissa hål. Jordan Spieth förklarar:
– Hans fairway på hål nio går från ledartavlan 90 yards till vänster om fairway till bunkrarna vid hål sju. Jag menar, det är hur brett som helst.

En tuff situation för Augusta National alltså.
Men Jordan Spieth kommer med en potentiell lösning på problemet och är det någon som ska klara av det är det väl den ultraprivata anläggningen i Georgia…
– Jag skulle inte bli förvånad om de planterar fler träd. De har en hel plantskola full med stora träd precis i närheten, de kan flytta över dem. Det är galet hur snabbt de kan göra så det ser ut som att ett träd funnits där i 50 år. Det kommer att bli väldigt intressant. Att se hur de gör rent taktiskt och hur spelarna kommer att agera, sa Spieth.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-08
TournyttBryson DeChambeauJordan SpiethThe MastersTournytt
Scroll to Top