Collin Morikawa har chansen att vinna Race to Dubai trots att han inte spelat en enda rond i Europa i år. Foto: Getty images

Tournytt

Morikawa kan vinna ET-säsongen – utan att spela i Europa

Efter en fin säsong har Collin Morikawa chansen att vinna hela Race to Dubai, vilket är lite märkligt då han inte spelat en enda rond i Europa 2020.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-08

Collin Morikawa är en av de absolut bästa spelarna på PGA Tour och därmed i världen. Faktum är att han i år har chansen att vinna Race to Dubai, European Tours säsongslånga tävling.

Amerikanen är en ”affiliate member”, vilket – förenklat – innebär att han betalat in ett medlemskap på touren. Detta ser ut att var välinvesterade pengar då han nu alltså kan vinna den säsongslånga tävlingen som avgörs i Dubai senare i år.

Inget konstigt med detta, utöver en liten detalj… Collin Morikawa har inte spelat en enda tävling i Europa.

23-åringen har i år vunnit PGA Championship, en major som ger poäng på alla världens tourer. Hans andra två tävlingar som gett honom poäng på European Tour är WGC- Mexico Championship och WGC-FedEx St Jude Invitational. Totalt har han spelat ihop 1 820,7 poäng, vilket gör att endast Patrick Reed är före honom på rankinglistan.
– Jag vet inte om jag kommer bli hatad på grund av det. Det är ju bara en del av att vara en ”affiliate member”. Man behöver faktiskt inte åka över för att spela. Man kan använda sig av WGC och andra tävlingar, majors, för att samla ihop poäng, säger Morikawa som i veckan ska spela på PGA Tour i Las Vegas.

Det som talar emot en seger för Collin Morikawa är att han de kommande veckorna deltar i PGA Tour-tävlingar medan Patrick Reed har tagit sig över Atlanten för att i veckan spela BMW PGA Championship. Morikawas nästa chans att ta poäng på Race to Dubai blir i The Masters som spelas i november. Därefter har han möjligheten att ta sig till Dubai för att spela DP World Tour Championship.
– Anledningen till att jag ville bli en medlem av European Tour är för att vinna den. Jag blir inte medlem bara för att bli medlem.
– Om jag spelar bra i The Masters kan vi göra ett försök och ta oss till Dubai. Vi får se vad som händer men det skulle vara en häftig resa att göra, säger Morikawa.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-08
TournyttCollin MorikawaEuropean TourTournytt
Scroll to Top