Brooks Koepka har dragits med en skada under en längre tid. Foto: Getty images

Tournytt

Koepkas återtåg – då spelar han nästa gång

Efter två månaders skadefrånvaro är Brooks Koepka snart tillbaka på golfbanan.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-08

Brooks Koepka kommer att spela nästa veckas CJ Cup. Det blir hans första tävlingsstart på två månader.

Forne världsettan har inte spelat sedan han missade cutten i Wyndham Championship i augusti. Därefter drog han sig ut hela slutspelet på PGA Tour samt missade US Open på Winged Foot.

Uppehållet har varit långt och kostsamt. Men nu är det alltså klart att Florida-boende Koepka kommer att spela på Shadow Creek nästa vecka. 30-åringen vann CJ Cup 2018. Då spelades tävlingen i Sydkorea som den också ska göra nästa år, 2020 har den dock flyttat till Las Vegas-området på grund av pandemin.
Andra stora namn som kommer delta i tävlingen är Dustin Johnson, Jon Rahm, Collin Morikawa och Justin Thomas. Startfältet är 78 personer stort.
– Jag ser fram emot att vara tillbaka nästa vecka. Det har varit utmanande men produktiva två månader av rehab för min skada. Jag ser fram emot att starta en ny säsong i Vegas! Som en tidigare vinnare vill jag berömma alla som gjort att CJ Cup kan spelas i dessa tider, säger Koepka.

Anledningen till att Brooks Koepka inte kunnat spela de två senaste månaderna är biverkningar av en operation han genomförde i augusti 2019. Hans vänstra knä är vad som smärtar och på grund av detta har kompensation gjort att han haft värk i höften också.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-08
TournyttBrooks KoepkaPGA TourTournytt
Scroll to Top