Dani Holmqvist hade ett fint resultat i British Open. Tyvärr kom den tävlingen med en skadad rygg som fortsatt hämnar henne. Foto: Getty images

Tournytt

Holmqvist missar veckans major

För andra majorn i rad kommer Dani Holmqvist inte att delta. Detta på grund av en långdragen ryggskada.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-07 Uppdaterad 2020-10-07

Sex svenskor kommer i veckan att spela KPMG Womens PGA Championship. Det skulle ha varit sju.
Utöver Anna Nordqvist, Julia Engström, Linnea Ström, Caroline Hedwall, Pernilla Lindberg och Madelene Sagström skulle också Dani Holmqvist vara en del av tävlingen på Aronimink Golf Club.

Men via Instagram meddelade svenskan att hon inte kommer till start. Anledningen är en ömmande rygg.
”Tyvärr måste jag dra mig ur KPMG Womens PGA Championship som är en av mina favorittävlingar över hela året. Under British Open blev mina ryggsmärtor värre igen. Det här är andra raka majorn jag måste dra mig ut. Jag vill tacka mina sponsorer och alla andra för den support jag får. Jag uppskattar det!”, skriver Holmqvist.

Hittills har säsongen 2020 inte varit speciellt framgångsrik för Holmqvist. I sju starter har hon tre missade kvalgränser och en avbruten tävling på grund av skada. Som bäst har hon två raka delade 29:e-platser i Scottish Open och British Open. På Futures-serien hade hon också en delad 13:e-plats tidigare i år men mot betydligt beskedligare motstånd.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-07
TournyttDani HolmqvistKPMG Women’s PGA ChampionshipLPGA TourTournytt
Scroll to Top