Sju svenskor spelar Women’s PGA Championship denna vecka. Madelene Sagström är hoppfull, men självförtroendet är inte riktigt där det ska efter några tröga månader. FOTO: Getty Images

Majors

Sagström: ”Det har varit lite segt att komma igång”

Majordags. Madelene Sagström hoppas hitta lite stabilitet igen. "Det är lite gott och blandat just nu", säger hon till Svensk Golf.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-05 Uppdaterad 2020-10-05

Det är majorvecka för damerna. KPMG Women’s PGA Championship spelas 8–11 oktober på Aronimink GC i Newton Square strax utanför Philadelphia.

Madelene Sagström är på väg dit i bil när Svensk Golf får tag i henne på söndagen. Pojkvännen sitter bakom ratten.

I januari tog Madelene Sagström sin första seger på LPGA-touren när hon vann i Boca Rico. En perfekt start på året. Hon var i form. Några veckor senare stängde touren på grund av coronapandemin.

Uppehållet varade till slutet på juli. Sedan dess har Madelene Sagström spelat sju tävlingar – och missat fem kvalgränser. Den senaste i förra veckan.
Kanske inte ett optimalt facit att ha med sig in i en major.

– Det har varit lite segt att komma igång igen. Det som är bra är väldigt bra, det som är dåligt är väldigt dåligt så det är lite gott och blandat just nu. Jag försöker att inte tänka på det men det men självförtroendet är ju inte riktigt där det ska vara. Men det är bara att ta det för vad det är och försöka ta spelet i rätt riktning igen, säger hon.

Vad är det som inte funkar?

– Just nu är inte wedgespelet så bra. Missarna är lite för stora så det kostar lite för mycket.

Touren är visserligen igång sedan några månader men coronapandemin har förändrat tillvaron och tourlivet.

– Det har varit mycket annat runt omkring, mycket regler och saker som händer som inte syns utåt. Det påverkar ganska mycket och tar energi. Man får inte missa några mail, det är mycket som behövs göras för att vi ska få spela. Vi får bo lite var vi vill men vi får inte gå ut och äta eller göra någonting på det sättet.

Blir det tråkigt?

– Ganska. Det är ju inte riktigt det här jag spelar golf för och det är det som är synd. Jag gillar att resa och titta på saker och göra saker utanför golfen. Då känner jag mig väldigt närvarande, men just nu är det mycket golf. Mycket, mycket golf. I övrigt är det, ungefär, hämta mat och kolla Netflix som gäller.

KPMG Womens PGA Championship spelas utan publik. Men Madelene Sagströms svenske tränare Hans Larsson kommer att finnas på plats.

– Honom har jag inte träffat sedan januari på grund av corona. Det känns väldigt bra och förhoppningsvis kommer det att ge mig inspiration så att jag kan gå i rätt riktning igen.

Har du spelat banan tidigare?

– Nej, men jag har hört väldigt mycket bra saker om den så det ska bli väldigt spännande. De säger att det är en riktigt tuff och bra bana. Det passar mig ganska bra. Det jag vill uppnå denna veckan är egentligen att ge mig själv lite mer chanser på greenerna så jag kan skjuta lite lägre scorer. Jag har ändå puttat helt okej, säger Madelene Sagström.

Sju svenskor kommer till start på Aronmink GC – Caroline Hedwall, Julia Engström, Anna Nordqvist (som vann tävlingen 2009), Pernilla Lindberg, Daniela Holmqvist, Linnea Ström och Madelene Sagström.

Titelförsvarare är australiskan Hannah Green.


Text: Bo Steffensen • 2020-10-05
TournyttKPMG Women’s PGA ChampionshipLPGA TourMadelene SagströmMajors
Rulla till toppen