Augusta National-change

Förvandlingen

Augusta National vaknar

Den blomstertid nu kommer. I oktober. På den norra delen av jordklotet.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-05 Uppdaterad 2020-10-06

Det är kanske inte helt rimligt men Augusta National har efter några månader av vilande gräs nu skapat den gröna lekplats vi lärt oss känna som ett paradis för golfentusiaster.

Instagramkontot Eurekaearth har generöst delat ett gäng av sina flygbilder som visar Augusta National och hur den förändrats de senaste veckorna.

Det som egentligen har hänt på Augusta National de senaste veckorna är faktiskt vad de alltid gör. Banan är stängd för medlemmar under sommarmånaderna och säsongen inleds därmed i oktober. Den huvudsakliga grässorten på Augusta National är bermuda, som slutar att växa då det blir svalare om nätterna och sommaren går mot höst. Då blir gräset brunt, såsom det var för ett antal veckor sedan på Augusta National.

Den bruna färgen är förstås inget Augusta National vill förknippas med, så det de gör är att klippa gräset så kort det bara går. Därefter översår de rajgräs. Detta är vad som gör att gräset får den där klassiska Augusta-gröna färgen vi ser i april varje år. Hur gräset ser ut i november återstår dock att se. Känslan är väl att Augusta Nationals banarbetare kan göra det mesta för att se till att få den där färgen de strävar efter.

På bilderna med brunt gräs är greenerna fortfarande gröna. Detta beror på att de är gjorda av en annan grässort: ”Penn-A1 Bentgrass”. Det här gräset mår faktiskt ännu bättre vid svalare temperaturer – vilket passar bra då banan är stängd från maj till oktober.

Eftersom Masters Tournament i år spelas i november kan vi hoppas på att få se en bana i en annan färgskala än de vackra azaleorna skapar under våren. Kanske kan vi få se en mer höstig bana i orange, röd och gul. Om det blir så återstår att se, men rykten i sociala medier gör gällande att den privata anläggningen just nu fraktar in träd som ska vara lite extra vackra i november. En sak som vi bara kan förvänta oss att se på Augusta National…

Slutsnackat! Här är flygbilderna som visar Augusta Nationals förvandling:

https://www.instagram.com/p/CFpfapEFkAm/
https://www.instagram.com/p/CFxDvUkl4NE/
https://www.instagram.com/p/CF4vkXelnsw/
https://www.instagram.com/p/CF7NLmHFQeY/

Text: Jesper Johansson • 2020-10-05
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top