Frida Kinhult kommer att ha Symetratouren som bas även i år. FOTO: Getty Images

Symetra Tour

Tre svenskor topp 10 i Daytona Beach

Marcus Kinhult hade segerchans i Skottland. I Florida slutade systern Frida delad femma i Symetra Classic.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-04

Tre svenskor slutade topp 10 i Symetra Classic i Daytona Beach, Florida.

Elin Arvidsson och Frida Kinhult delade femteplatsen (–9) medan Linnea Johansson (–8) låg delad tia – efter tre dagar spel.

Taiwanesiskan Peiyun Chien ledde. Hon var 14 under par.

Det blev inte mer spelat. På grund av dåligt väder på söndagen så stannade det vid en 54-hålstävling. Så ställningen efter lördagen stod fast.

Skaftös Frida Kinhult avslutade tredje rundan med en eagle.

– Det känns jättebra att vara i toppen av leaderboarden. Jag har slagit bollen stabilt det senaste och de här två sista dagarna började jag äntligen sätta lite puttar. Förra veckan var en av mina bästa ball striking-veckor på länge men jag kunde inte få i en enda putt, säger Frida Kinhult.

Elin Arvidsson, från Falkenberg, har varit hemma I Sverige och tränat och gör nu sin andra start efter covid 19-uppehållet. På lördagen gick hon fem under par och avancerade nitton placeringar.

– Jag är väldigt nöjd med mitt spel så här långt den här veckan. När jag kom tillbaka till USA för bara några veckor sedan visste jag att mitt spel var där, men att pegga upp efter ett så långt break kändes konstigt så det gick inte så bra.

Elin Arvidsson missade kvalgränsen förra veckan.

– Den här vecka har varit mycket bättre. Efter 54 hål har jag bara missat fyra greener. Jag kan inte vara mer nöjd med hur min träning under karantänen betat sig, säger hon.

Resultat


Text: Bo Steffensen • 2020-10-04
TournyttEmma ArvidssonFrida KinhultSymetra Tour
Scroll to Top