Det blev en blöt och kall dag för Ian Poulter. FOTO: Getty Images

Europatouren

Poulter: ”Det blev helt ohanterbart”

Ian Poulter har inte vunnit på Europatouren på åtta år. Nu har han chansen. Efter en av de värsta rundorna i hans karriär.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-03 Uppdaterad 2020-10-05

De var regn hela dagen över The Renaissance linksbanor vid skotska östkusten. Blötan, och vinden, ökade ju längre dagen gick, det blev stora sjöar på fairway, vattenfylda bunkrar och sista nio var det mest en fråga om att ta sig runt utan att tappa bort sig för mycket.
Det gick åt många handdukar under paraplyerna. Pinnarna var satta på höga punkter på greenerna för att undvika vattensamlingar runt hålen.
När Poulter nådde sextonde green skickade han iväg sin caddie efter mer handdukar. Under tävlingen bor de i ett av husen precis bredvid.

– Jag spelade på Muirfield en gång för länge sedan och jag trodde att det var de värsta förutsättningarna jag sett … I dag var det lite synd i slutet. Det blev helt ohanterbart. Man försöker hålla i klubban, man gör allt man över huvud taget kan för att klubban inte ska glida ur handen, sa Ian Poulter efter rundan.

44-årige Poulter har varit med förr och på lördagen gick han ut i näst sista boll tillsammans med lika rutinerad kompisen Lee Westwood. Två veteraner som tillsammans har 148 majorstarter (ingen av dem har dock lyckats vinna).

Till slut, när mörkret började komma, var Poulter inne på två över par för dagen. Han är –7 totalt och delar andraplatsen med Tommy Fleetwood, Wade Ormsby och svenske Marcus Kinhult som efter en fin parrunda alltså bara är två efter ledande Robert Rock (–9).

Så här ser toppen av leaderboarden ut:

Ian Poulter har tolv vinster på Europatouren men det är åtta år sedan han vann senast (2012, WGC-HSBC Champions i Kina). Faktum är att han bara vunnit en tävling sedan dess (om man inte räknar Ryder Cup). Det var 2018 när Poulter tog hem Houston Open på PGA-touren.

Nu har han möjlighet att ta sin första vinst i Skottland, sin första vinst i en Rolextävling och sin första ET-vinst på åtta år.
– Nu vill jag bara ha en varm toast. Jag skojar inte. Jag tror att vi använde sex handdukar där ute. Det kommer att ta oss tre, fyra timmar att torka all utrustning och det ska regna i morgon också. I morgon får det bli som det blir. Det kommer att bli ännu en tuff dag så får vi se var det slutar, säger Ian Poulter som tappade fyra slag de sista nio hålen.

– När man missade fairway var det mest fråga om att mildra skadan så mycket som möjligt. Det var hårt jobb. Det är den tuffaste dagen jag varit med om på en golfbana på 21 år.

Ian Poulter går ut i näst sista boll klockan 12.29 svensk tid tillsammans med Marcus Kinhult och Adri Arnaus.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-10-03
TournyttEuropatourenIan Poulter
Rulla till toppen