Bryson DeChambeau har gjort succé med drivern. Foto: Getty images

"Längd regerar"

Bryson DeChambeau: Straffar du mig straffar du alla andra

För att bli en framgångsrik golfare finns det ett enkelt knep. Slå längre än alla andra. Bryson DeChambeau gav sig ut på en jakt efter längd vid den här tiden förra året och är nu framme med en majorseger i bagaget.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-02

Det är ingen nyhet att Bryson DeChambeau under de sista månaderna av 2019 inledde en kroppslig förvandling. Amerikanen gick till gymmet i jakten på mer längd med utrustningen och nu, nästan ett år senare, kan man lugnt säga att han lyckades med sitt mål.

Många kilo tyngre och betydligt starkare har Bryson DeChambeau spelat så bra golf sedan coronapandemin att han har fem topp 10-placeringar. En av de tävlingarna slutade i en vanlig seger på PGA Tour. En av de andra slutade med en majorseger, då han vann US Open på Winged Foot.

Amerikanen har med sin nyfunna längd dominerat golfbanorna och det diskuteras nu hur man ska göra för att ”stoppa” honom. Hur gör man för att golfbanorna världen över inte blir överkörda av spelare som Bryson DeChambeau. Till Golf.com ger den senaste majorvinnaren sina tankar kring hur man stoppar de längst slående.
– Jag försöker hålla det lite hemligt men en bana som East Lake där Tour Championship spelas är ganska svår. Men även där kan jag slå järnfyror som flyger 250 meter och en pitch in mot green.
– På den banan hindras man lite med drivern på grund av bermudaruffen, bunkrar framför greenerna gör att man inte kan rulla upp bollen heller. Det är nog det sämsta för mig men jag kan ändå göra helt okej där.

Bryson DeChambeau fortsätter därefter med att prata om att det såklart går att stoppa honom. Smalare fairways, ännu längre banor och fler hinder att hamna i. Problemet? Det är inte bara han som drabbas av den problematiken.
– De kanske kommer ta banorna dit men samtidigt kommer hela startfältet att behöva handskas med det och de kommer göra det långt bakom mig. Så det blir väldigt svårt för dem också.
– Det handlar om balans. Det kommer alltid finnas ställen jag kan få det svårt men de måste ha i åtanke att det också skapar problem för alla andra. Längd är det som regerar inom golfen just nu.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-02
TournyttBryson DeChambeauPGA TourTournytt
Scroll to Top