MAMARONECK, NEW YORK - SEPTEMBER 18: Sebastian Munoz of Colombia plays his shot from the sixth tee during the second round of the 120th U.S. Open Championship on September 18, 2020 at Winged Foot Golf Club in Mamaroneck, New York. (Photo by Gregory Shamus/Getty Images)

Tournytt

Debutantens tabbe på Augusta National

Sebastian Munoz missade ett läge som hade gett honom en enorm fördel inför årets Masters Tournament. Problemet var att han inte visste om det när han väl var på plats...

Text: Jesper Johansson • 2020-10-01 Uppdaterad 2020-10-01

Sebastian Munoz ska i veckan försvara sin PGA Tour-seger från 2019. Efter att han vann Sanderson Farms Championship stod det klart att han skulle debutera i The Masters, som skulle ha spelats i april 2020.

Så blev det som bekant inte. Istället ska tävlingen spelas i november, en period på året som Augusta Nationals kvalitet och spelsätt är något av en hemlighet. Vi har inte sett hur tävlingen spelas då, eftersom den inte spelats då tidigare.

Sebastian Munoz råkade få en föraning om vad som väntar. Han var nämligen där 2019 för att se banan för första gången.
– Det var kallt. Jag minns att jag bokade två dagars spel och första dagen var det fantastiskt där ute.  Jag spelade runt lunch och det var 70 grader (21° C). Banan spelades ganska långt men de sa att den spelades annorlunda runt april, då tävlingen spelas. Morgonen därpå skulle jag spela vid 8.00 men det var runt 45 grader (7° C). Jag slutade mig då för att inte spela eftersom det inte är så kallt när Masters spelas.

Lite av en tabbe, så här med fördelen av att kunna vara efterklok.

Men lite tog Sebastian Munoz med sig från besöket. Långa järn kommer att behövas in mot flera greener då marken är mjuk och temperaturen låg.
– Den spelades mycket längre. Alla på plats sa att jag kan förvänta mig att den spelas kortare när det väl är tävling, men den kanske spelas lika långt i år som förra, sa Munoz på en presskonferens.


Text: Jesper Johansson • 2020-10-01
TournyttPGA TourSebastian MunozThe MastersTournytt
Scroll to Top