Brendon Todd vann Bermuda Championship 2019. Foto: Getty images

Coronavirus

PGA Tour-tävlingen tillåter publik

Senast publik tilläts på en PGA Tour-tävling var i mars. Nästa månad kommer fairways och greener åter kantas av åskådare.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-30

För första gången sedan covid-19-utbrottet står det klart att en PGA Tour-tävling kommer ha publik. Bermuda Championship, som spelas nästa månad, kommer ha ett begränsat antal åskådare.

PGA Tour och Bermudas regering har meddelat att ospecificerat om än begränsat antal åskådare kommer få befinna sig på Port Royal GC 29 oktober–1 november.

Enligt lokaltidningen Royal Gazette kommer antalet åskådare per dag att avgöras enligt de protokoll som finns där och då. Både lokala och tillresta åskådare ska få ta sig till golfbanan.

Härliga nyheter, om än möjligtvis lite drastiska. Bermuda är en av de med högst antal covid-19-smittade per capita i Nordamerika. Detta ska dock vara på bättringsvägen med betydligt färre positiva resultat.
– Att. Vara den första PGA Tour-tävlingen som välkomnar åskådare på plats är en milstolpe Bermuda Championship är stolta över att åstadkomma, säger tävlingsledaren Sean Sovacool.

Senast publik kantade PGA Tours fairways och greener var under första varvet av Players Championship i början av mars. Sedan tidigare har ett begränsat antal åskådare. Varit tillåtna på en PGA Tour Champions-tävling i South Dakota.

Förra året vann Brendon Todd tävlingen i Bermuda. I år har tävlingen fått en högre status och vinnaren får en inbjudan till The Masters 2021. Utöver det får man spela i Sentry Tournament of Champions, Players Championship och PGA Championship nästa år.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-30
TournyttPGA TourTournytt
Scroll to Top