Hudson Swafford lyckades vinna veckans tävling efter en urstark avslutning. Foto: Getty images

Tournytt

Swafford vann i ”grevens tid” – Stenson tappade fyra placeringar

Med nio hål kvar att spela såg Hudson Swafford ut att ha en bekväm promenad in mot segern framför sig. Men så blev det inte riktigt.

Text: Bo Steffensen • 2020-09-28

Atlantens vågor fortsatte sin outröttliga attack mot klippkanterna längs banan när Corales Puntacana Resort & Club Championship i Dominikanska Republiken skulle avgöras.

Hudson Swafford – som startade två slag efter ledande Adam Long – var fem under par för dagen efter tio hål. Med sex hål kvar att spela ledde han med fyra slag och såg ut att gå mot en säker seger.

Men en dubbel och en bogey senare stod han ändå på 17:e tee (par 3) och hade släppt in Tyler McCumber och Mackenzie Hughes i tävlingen. Swafford tog fram sin järnsexa, satte upp bollen för birdie och behövde sedan avsluta med ett par på sista hålet för vinst. Tremetersputten gick mitt i hål.

Swafford, som  vann sin första seger på PGA-touren 2017, opererade en fot förra året och började därför denna säsongen med en medical extension och behövde spela in 105 Fed Ex Cup-poäng på sina två nästa starter för att klara kortet.

Nu är han en vinnare på touren igen och tack vare att Corales Puntacana Resort & Club Championship tourstatus uppgraderats denna gång får han, förutom säkrat PGA-tourkort till och med augusti 2023, en plats i nästa års The Masters, PGA-mästerskapen och The Players.
– Det är fantastiskt. Jag har inte ord för det. De senaste två åren har varit tuffa. Fast inte när det gäller familjelivet. Vi har fått vårt första barn, en son. Livet är kanon, golfen är tuff. Men att göra det här, det är kul. Det är därför jag kämpar på, säger Hudson Swafford.

Henrik Stenson låg på delad 17:e platsinför avslutningsdagen och hade, med en bra runda, chansen att ta en topp 10-placering, men tre bogeys på första nio gjorde att det gick åt andra hållet. Stenson kom in ett under par, slutade totalt på –9 och en delad 21:a plats. Han var nio slag efter Swafford.

Nästa vecka är Stenson på plats i Jackson för spel i Sanderson Farms Championship.

Tävlingen i Dominikanska Republiken skulle egentligen ha spelats i mars men blev uppskjuten på grund av coronapandemin. 2021 är det mars som gäller igen vilket gör den till en av tre tävlingar som spelas två gånger under säsongen 2020-2021. De andra två är The Masters och US Open.


Text: Bo Steffensen • 2020-09-28
TournyttHudson SwaffordPGA TourTournytt
Scroll to Top