Henrik Stenson närmar sig toppen i Dominikanska republiken med två raka 69-ronder. /Foto: Getty Images

PGA Tour

Stenson har hugg på topp-10 i Punta Cana

Henrik Stenson avancerar i Corales Puntacana Resort & Club Championship.

Text: Bo Steffensen • 2020-09-27

Henrik Stenson är ensam svensk kvar i Corales Puntacana Resort & Club Championship som spelas i Dominikanska Republiken. Inför finalronden delar han 17:e plats.

Stenson, som missade kvalgränsen i US Open på Winged Foot förra veckan, gick runt på 69 slag (–3) på lördagen och är åtta under par totalt,  nio slag efter ledande Adam Long (–17).

Amerikanen Long var bogeyfri, kom in på 64 slag och imponerade. Framför allt på greenerna. De sista tio hålen hade han nio enputtar.

– Det var en sådan där dag när man bara har känslan i puttern. Jag tänkte inte på en massa saker utan försökte bara håla allting, sa Adam Long efteråt.

Corales Puntacana Resort & Club Championship har denna säsong fått ökad status på PGA-touren. Det betyder att en seger, bland annat, belönas med en plats i The Masters och PGA Championship nästa år.

Så här ser toppen av leadertavlan ut inför söndagen: Long (–17), Hudson Swafford (–15), Mackenzie Hughes (–14), Xinjun Zhang (–13), Nate Lashley (–12), Sean O’Hair (–12).

Till en vinst är det nog lite väl långt för Henrik Stenson men med en bra sistarunda kan han knipa en topp 10-placering. Dit är avståndet i nuläget bara tre slag.

Stenson som endast spelat tre tävlingar de senaste sex månaderna, två i augusti samt US Open i september, har själv medgett att 2020 varit lite av en förlorad säsong när det gäller att jaga rankingpoäng på FedEx Cup- och Race to Dubai-listorna. Men med en major kvar i år, The Masters i november, finns skäl att försöka slipa på majorformen lagom till dess.

– Normalt spelar jag Europatourtävlingar nu men jag har inte möjlighet att få in några av höstens tävlingar, säger Stenson till amerikansk media.

Nästa vecka spelar Stenson Sanderson Farms Championship i Jackson.

Sex svenskar kom till start i Punta Cana. Henrik Stenson blev den ende som fick spela helgen. David Lingmerth (–2), Richard S Johnson (–2) Henrik Norlander (par), Carl Pettersson (+2) och Daniel Chopra (+11) missade kvalgränsen som drogs vid –3.

Klicka här för att se hela ledartavlan i Corales Puntacana Resort & Club Championship.


Text: Bo Steffensen • 2020-09-27
TournyttAdam LongHenrik StensonPGA Tour
Scroll to Top