Henrik Stenson är två under par efter första ronden. Foto: Getty images

PGA Tour

Fyra spelare delar ledningen – Stenson-Lingmerth bästa svenskarna

Bara för att det spelades en major förra veckan innebär det inte att touren tar en paus. Sex svenskar har tagit sig till Dominikanska republiken för veckans tävling.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-25

Under torsdagen var det bara en spelare som lyckades ta sig till -8 under öppningsvarvet av Corales Puntacana Resort & Club Championship: Tyler McCumber.
Men med en bogey på hål 17 föll han tillbaka till -7, där ytterligare tre spelare befinner sig efter en småklurig dag i karibiska vindar.

Utöver McCumber är Sepp Straka, Hudson Swafford och Scott Harrington i delad ledning.
– Det här är inte en bana där man kan försöka för mycket. Man kan förstås skjuta lågt, men det måste vara väldigt bra spel för att ha en chans, sa Straka efter torsdagens varv.

Utöver de fyra i ledning är också sex svenskar med i veckans PGA Tour-tävling.

Efter det första varvet är Henrik Stenson och David Lingmerth högst placerade på ledartavlan. De båda gick runt på 70 slag. Stenson med två birdies och 16 par. Lingmerth med en bogey, tre birdies och 14 par.
De båda är delad 46:a inför fredagsvarvet.

Richard S Johnson och Carl Pettersson är båda på par och delar därmed 94:e-platsen medan Henrik Norlander och Daniel Chopra är tre över par och därmed i behov av att göra en hel del under fredagen för att få njuta av golfbanan i helgen, snarare än Dominikanska republikens stränder.

Här är toppen av ledartavlan


Text: Jesper Johansson • 2020-09-25
TournyttDavid LingmerthHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top