Tiger Woods schema för hösten har fått sitt första stopp. Foto: Getty images

Tournytt

Woods höstschema börjar utkristallisera sig

Hur ska Tiger Woods ladda upp inför årets sista major – Masters Tournament? En tävling är nu spikad.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-24

Under onsdagen blev det klart att Tiger Woods kommer försvara sin senaste titel. Under hösten 2019 tog han sig till Japan för att spela PGA Tour-tävlingen Zozo Championship. I år ska han dock inte ta sig över Stilla havet, då tävlingen flyttats till Kalifornien.

Sherwood Country Club är spelplats för tävlingen och på Instagram skrev 82-faldige PGA Tour-vinnaren så här:
”Jag är exalterad över att försvara min Zozo Championship-titel . Det är tråkigt att vi inte kan spela i Japan i år, men Sherwood Country Club kommer att bli en fin kuliss för vad jag redan vet kommer bli en bra tävling.”

Segern i Zozo Championship är Woods senaste. Sedan dess har han spelat i sju tävlingar och utöver hans fjärdeplats i Hero World Challenge, som har ett begränsat startfält, är bästa placeringen en delad niondeplats i Farmers Insurance Open. Hans senaste start innebar en missad cut i US Open.

Zozo Championship är den sista av tre tävlingar i området. Shriners Hospitals for Children Open och CJ Cup ska spelas innan. Det är dock fortsatt oklart om Tiger Woods kommer delta i någon av de tävlingarna. Efter Zozo Championship spelas Bermuda Championship och Houston Open innan det är dags för Masters Tournament på Augusta National.

Zozo Championship kommer att återvända till Japan 2021.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-24
TournyttPGA TourTiger WoodsTournytt
Scroll to Top