Veckans PGA Tour-tävling spelas i Dominikanska republiken. Foto: Getty images

Tournytt

Höjd status på veckans paradistävling

Tropisk temperatur och en golfbana vid havet. Dessutom med en förhöjd status. Veckans PGA Tour-tävling är inte så dum...

Text: Jesper Johansson • 2020-09-23

För första gången någonsin kommer man i veckans Corales Puntacana Resort & Club Championship få en plats i Masters Tournament.

I coronapandemins svallvågor har nämligen veckans PGA Tour-tävling fått en förbättrad status. Tävlingen inleddes 2016 och var då en del av undertouren i USA. Två år senare höjdes tävlingens status och blev en tävling på PGA Tour som spelades samtidigt som de högst rankade spelade WGC-Dell Technologies Match Play.

Men den tävlingen spelades aldrig i år, då viruset gjorde att alla tävlingar stoppades.
När PGA Tour sedan presenterade sitt nya schema stod det klart att veckans tävling kommer att ge fullgoda FedEx Cup-poäng och vinnaren får en plats i The Masters på Augusta National 2021.

Regerande mästare är Graeme McDowell men den mest intressanta deltagaren i tävlingen med svenska ögon sett är kanske Henrik Stenson.

Utöver den svenske majorsegraren spelar fem andra svenskar: Carl Pettersson, Daniel Chopra, Richard S Johnson, Henrik Norlander och David Lingmerth. Vem vet, kanske kan någon av dem ta den åtråvärda segern och en starttid på Augusta National i april nästa år…


Text: Jesper Johansson • 2020-09-23
TournyttHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top