Harris English lär ha varit ganska besviken efter att hans första utslag undersöndagen försvann ut i ruffen. Foto: Getty images

Tournytt

Winged Foots första hål tävlingens tuffaste

Harris Wnglish fick ta del av Winged Foots tuffaste sida under söndagen. På hål 1 blev det en dubbelbogey efter att bollen försvunnit i ruffen.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-21 Uppdaterad 2020-09-21

1974 inledde Jack Nicklaus, den tidens största stjärna, US Open på Winged Foot med att putta av det första hålets green.

Under söndagen i majortävlingen 2020 på samma bana var det första hålet ett stort problem för många.
Inte minst för Harris English.

Amerikanen inledde det sista varvet på par, fem slag från ledningen. Men från den första tee-boxen drog han drivern ut till vänster. Bollen slog i ett träd och störtdök sedan ner i den höga ruffen. Därefter? Bollen var borta.
– Jag såg hur bollen tog i trädet. Det var på högersida av trädet och sen såg jag den falla ner. Jag trodde den var där funktionärerna går. Det var åtta-tio volontärer som stod precis vid det där trädet, sa English efter ronden.
– Jag tänkte inte så mycket på det. Sedan kom vi upp dit och alla letade efter bollen utan att ha en aning om var den var.

En minut av letande passerade. Så även två minuter.
Efter tre minuter var tiden ute och det var bara för 31-åringen att gå tillbaka till tee för att slå sin nästa boll, sitt tredje slag på scoren.

Det blev en dubbelbogey på hålet. Därefter gjorde han en birdie och till slut signerade han ett scorekort innehållandes 73 slag. Det innebar en fjärdeplats, hans bästa resultat i en major.

Harris English var dock inte den ende spelaren med problem på hål 1 under söndagen. Det spelades som det svåraste hålet med en snittscore på 4,55 slag. Under den sista dagen gjordes där 15 bogeys och tio dubbelbogeys.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-21
TournyttHarris EnglishTournyttUS Open
Scroll to Top