Puttar-danny lee

TV

Proffsets härdsmälta – sexputtade på 18:e green

Danny Lee var helt okej med i tävlingen inför den sista greenen på tredjeronden av US Open. Där tappade han det fullständigt.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-21 Uppdaterad 2020-09-21

Winged Foot ska vara en av världens svåraste banor. Dustin Johnson sa inför tävlingen att antingen den här eller Oakmont är världens svåraste. Detta av flera anledningar, inte minst greenerna.

Redan inför tävlingen sa Henrik Stenson att banans greener är svårare än de på Augusta National.

Kanske var det därför det skedde. Kanske var det därför Danny Lee tappade det fullständigt under sitt lördagsvarv.

Från fyra fot, 1,2 meter, lyckades nämligen Danny Lee sexputta (!). Därefter drog han sig ur tävlingen med en handledskada.

Det var på det 18:e hålet som härdsmältan skedde. Lee var tre över par för dagen och därmed någonstans i mitten av startfältet om han hade lyckats göra en up-and-down.
Från höger sida av greenen slog han en boll lång om flaggan som sedan rullade tillbaka på de snabbt rullande greenerna. Därefter . . . ja, se själv vad som hände.

Det där var det sista vi fick se av Danny Lee. Efteråt drog han sig alltså ur tävlingen med en handledsskada. Det är oklart om det var den vänstra eller högra handen som skadade sig där på kvällen. Den högra såg dock ut att vara väl fungerande så länge kameran filmade honom…


Text: Jesper Johansson • 2020-09-21
TournyttDanny LeeTournyttUS Open
Scroll to Top