Bryson DeChambeau är på jakt efter ännu mer längd. Foto: Getty images

US Open

DeChambeau siktar på Masters: ”Längd en enorm fördel”

Bara för att den första majorsegern är säkrad är Bryson DeChambeau inte klar med sin jakt på längd. Amerikanen ska göra fler förändringar inför Masters Tournament.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-21 Uppdaterad 2020-09-21

Bryson DeChambeau hann knappt lyfta US Open-pokalen innan fokus låg någon annanstans. Med The Masters om mindre än två månader är amerikanen nu på jakt efter sin andra majortitel i karriären.

Den långtslående 27-åringen fick frågor om hans tidiga tankar på Masters Tournament på Augusta National då han svarade vad han förväntar sig måste göras.
– Längd kommer vara ett enormt övertag där. Det vet jag redan. Jag ska förbereda mig genom att testa några grejer med drivern, sa han efter segern på Winged Foot.

Det han ska testa är att förlänga sitt driverskaft med två och en halv tum till totala längden 48 tum. Det är 6,5 centimeter längre än den driver han spelade med i helgen. Efter att ha snittat över 307 meter med drivern är DeChambeau inte klar med sin längdsökande förvandling.
– Vi ska kika lite på olika driverhuvuden också och försöka göra några otroliga grejer med Cobra för att göra det möjligt att slå bollen i snitt 340 meter. Kanske ännu längre, vem vet.

Som ytterligare en del i jakten på längd planerar US Open-vinnaren att gå upp i vikt. I nuläget väger han ungefär 104 kilo. Målet? 111. Han planerar också på att bli än mer precis med sina järn, vilket kan vara bra om han fortsätter träffa så få fairways som han gjorde på Winged Foot – 41 procent. Oavsett lär DeChambeau vara favorit inför årets tredje och sista major. Hans kollega, Rory McIlroy, tror att DeChambeau har en god chans.
– Om han kan vinna här tror jag han kan göra det på Augusta National. Spelet har förändrats de senaste åren, sa nordirländaren.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-21
TournyttBryson DeChambeauThe MastersTournyttUS Open
Scroll to Top