Bryson DeChambeau var i en klass för sig under avslutningsronden av U.S. Open på Winged Foot // Foto: Getty Images

U.S. Open

DeChambeau överlägsen – vann U.S Open på Winged Foot

Tog sin första majorseger efter en imponerande avslutning.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-21 Uppdaterad 2020-09-21

En enda spelare gick under par sista dagen av årets U.S. Open – segraren Bryson DeChambeau.

Vetenskapsmannen skakade av sig närmaste konkurrenten Matthew Wolff efter vändningen sista dagen och kunde sedan defilera hem sin första majorseger med sex slags marginal till Wolff.

DeChambeau gick på 67 slag sista dagen och var enda spelare under par totalt med sina sex under par.

– Overkligt är känslan. Det känns overkligt att få belöning efter allt hårt arbete jag lagt ner och att få vinna på en så här utmanande bana som spelades underbar den här veckan, sa en rörd DeChambeau, som aldrig varit bättre än delad 15:e i någon major inför den här säsongen.

Nu har han en 4:e plats från PGA Championship tidigare i år och en seger i U.S. Open att lägga till meritlistan och framförallt har han bevisat att hans spel håller för majorpress.

Ronderna 69-68-70-67 visar på en jämnhet och styrka som ingen var i närheten av den här stentuffa majorveckan.

– Jag tänkte inte på seger förrän jag rullade i eagleputten på nionde hålet. Jag blev nästan chockad när jag såg den gå i och tänkte att det här kan gå vägen. Men på nästa hål tvingade jag mig själv att fokusera om och sedan lyckades jag tänka nästa hål, nästa hål, hela vägen in.

DeChambeaus nya kraftfulla sving och hans förmåga att ta sig ur ruffarna på Winged Foot imponerade hela veckan men DeChambeau själv framhåller puttningen som nyckeln till segern på Winged Foot.

Under sista rondens 67:a tjänade DeChambeau nästan tre slag mot fältet på greenerna.

– Jag har stått i timmar och tränat fartkontroll. Jag har räknat ut hur långt jag kan dra tillbaks puttern och hur långt jag ska gå igenom och det gav resultat. Jag litade på vetenskapen och det fungerade varenda gång. Jag kände mig bekväm med hur långt jag kunde slå från ruffen hela veckan och mina beräkningar stämde nästan fullt ut.

Vår enda svenska spelare under helgen, Alex Norén, avslutade med 75 slag och kom till slut på en delad 17:e plats med norrmannen Viktor Hovland ett slag före sig på delad 13:e plats.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-21
TournyttAlexander NorenBryson DeChambeauMatthew WolffPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top