Patrick Reed trivs när det handlar om att kämpa sig runt en golfbana och han leder U.S. Open halvvägs // Foto: Getty Images

U.S. Open

Reed tog över U.S. Open-ledningen

Bara sex spelare under par efter 36 hål på Winged Foot.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-19 Uppdaterad 2020-09-19

Arrangörerna hade satt upp Winged Foot betydligt tuffare under andra ronden av U.S. Open och det syntes i scorekorten.

Första ronden gick 21 spelare under par – andra dagen var motsvarande siffra 3.

Bara sex spelare är under par totalt efter två ronder och den som bemästrat banan och förhållandena bäst halvvägs är Patrick Reed, den stundtals kontroversielle amerikanen leder på fyra under par (66-70).

– Jag älskar när banorna spelas svårt och när jag får kämpa mig runt. Att gå på par en sån här dag när det känns som att jag egentligen lämnar en hel del slag där ute, det stärker mig, sa Reed efter sin 70-rond andra dagen.

Reed leder med ett slag före Bryson DeChambeau (69-68), som hade lägst score andra dagen. DeChambeau avslutade med birdie på hål sex och sedan en eagle på hål nio och han strålade av självförtroende efter sin rond.

– Mitt självförtroende har aldrig varit starkare. Jag driver bollen bra och mitt järnspel är fläckfritt. Jag fick mäta om alla mina wedgar igår kväll på rangen då jag slog dem ungefär tio meter för långt hela dagen igår och idag fungerade wedgespelet perfekt. Jag ser verkligen fram mot fortsättningen.

Bakom Reed och DeChambeau delar Rafa Cabrera Bello, Harris English och Justin Thomas tredjeplatsen på två under par med Jason Kokrak som sexa på ett under par.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-19
TournyttBryson DeChambeauHarris EnglishJason KokrakJustin ThomasPatrick ReedPGA TourRafael Cabrera BelloTournytt
Rulla till toppen