Jon Rahm är en av favoriterna inför veckans major. Foto: Getty images

Tournytt

Vill bli första spanska US Open-vinnaren – ”Skulle vara otroligt”

Jon Rahm är en av favoriterna till veckans tävling. Och om en major inte är anledning nog att hitta storspelet finns det ytterligare anledningar för spanjoren att känna motivation.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-16 Uppdaterad 2020-09-16

Spanien är ett av golfens mest framgångsrika länder. Många från den iberiska halvön har skördat framgångar på världens tourer, inte minst Seve Ballesteros.

Men det finns en sak som ingen spelare med spanskt pass lyckats med: vinna US Open.
I veckan har dock nationen en väldigt god chans, då Jon Rahm är med i startfältet och är en av tävlingens favoriter.

Jon Rahm har aldrig vunnit en major, men i sin unga karriär har han redan varit framgångsrik och segrar i år har kommit på tuffa banor. Muirfield Village och Olympia Fields är de två tuffaste banorna som proffsen spelat sedan tourens återstart i juni. Båda tävlingarna vanns av Jon Rahm.
– Jag skulle säga att Olympia spelades svårare än Muirfield. Så därför lär den här veckan vara svårare än den var där. Så skulle jag ranka banorna, sa Rahm inför veckans major. Baserat på vad jag hört ska den här vara absolut svårast av de tre.

Tjock ruff och hala greener har varit till Jon Rahms fördel under året. I veckan kommer vi få se just de två bekymren för spelarna men betydligt värre.
– Jag skulle nog säga att den här typen av golf inte alltid varit det jag varit bäst på. Men med tanke på vilka typer av banor jag vunnit på i år känner jag mig redo för den här utmaningen.
– Jag har alltid tänkt att US Open-typen av banor är något jag kan vinna på. Jag vet att mitt spel är bra nog att vinna på alla banor men här är det lika mycket mentalt som tekniskt, sa Rahm.

Och som om att en majortävling inte är motiverande nog, på en bana som han är lämpad att vinna på dessutom, var det den där grejen med Spanien också. Jon Rahm är väl medveten om att han kan bli en pionjär för sitt hemland.
– Det är något speciellt med att ha möjligheten att bli första spanjor att vinna US Open. Det skulle vara otroligt. Det ger lite extra motivation att spela bra den här veckan och göra det som måste göras.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-16
TournyttJon RahmTournyttUS Open
Scroll to Top