Tiger Woods kommer att använda sig av sin klassiska Scotty Cameron-putter i veckan. Foto: Getty images

US Open

Tiger återgår till klassiska puttern

Den har tagit Tiger Woods till 14 majorsegrar. Kanske kan hans klassiska putter ta honom till en 16:e i karriären.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-16

Inför PGA Championship tidigare i år meddelade Tiger Woods att han skulle testa något nytt och byta putter. Det här är förstås något proffsen gör titt som tätt, men när det kommer till Tiger Woods är det här en stor grej.

Anledningen är att amerikanen använt sig av samma putter i 14 av 15 majorsegrar. Men till PGA Chmapionship skulle han byta till en putter som var lite längre, för att på så sätt skydda ryggen mot ansträngningen som det är att öva puttar i flera timmar med böjd rygg.

Resultatet i PGA Championship? Uselt i Tiger Woods-mått mätt.
Därför bytte han tillbaka till den klassiska Scotty Cameron-puttern lagom till FedEx Cup-slutspelet. Det valet håller han fast vid in i veckans US Open-tävling på Winged Foot utanför New York. Dessutom passade han på att prata med samlade mediekåren på plats om vad han alltid går tillbaka till när det kommer till puttning generellt.
– Jag har ändrat många rutiner genom åren men när det kommer till puttning återgår jag alltid till det min pappa lärde mig, vilket är att ”putta till bilden”. Oavsett vad jag arbetar med är det viktigt för mig att bara putta när jag kommer ut till banan. En förändring har Woods dock gjort. Den gamla trogna puttern har nämligen fått ett nytt grepp, som efterliknar det han använde sig av på college.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-16
TournyttPuttersTiger WoodsTournyttUS Open
Scroll to Top