Rory McIlroy har blivit pappa, vilket givit honom nya perspektiv in i golfen. Foto: Getty images

US Open

Pappa McIlroy redo för major med nya perspektiv

Från blöjbyte till majorgolf. Rory McIlroy jagar första majorsegern sedan 2014.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-16

Rory McIlroy hade svårt att koncentrera sig under de sista tävlingarna av föregående PGA Tour-säsong. Resultaten var därefter och det var först efter tävlingen i Chicago som nordirländaren meddelade varför tankarna varit på andra ställen.

Rory McIlroy och hans fru Erica väntade nämligen barn. 31 augusti välkomnades Poppy Kennedy till världen. Samma vecka lyckades Rory McIlroy sluta delad åtta i Tour Championship. Tävlingen hade visserligen ett begränsat startfält men 31-åringen hade därmed ett nytt personbästa rent resultatmässigt sedan touren drog igång igen efter coronapandemins utbrott.

Därefter har han dock varit ledig och hemma med den lilla familjen. Där har hans arbetsuppgifter varit långt ifrån de normala.
– Jag bytte de två första blöjorna, vilket jag är stolt över. Man kan väl säga att jag fått göra grovgörat, sa McIlroy inför veckans major med ett skratt.

Sedan dotterns ankomst menar Rory McIlroy att hans perspektiv förändrats. Golfkarriären är inte längre allt.
– En sak jag inte gjort så bra tidigare är att jag inte kunnat sluta tänka på jobbet. Jag har tagit med mig bekymren hem vilket påverkat hur jag mår och hur jag är som person. Nu, med ett nytt perspektiv, är det där redan mycket bättre, sa McIlroy.

McIlroy spelar de första två ronderna av US Open tillsammans med Adam Scott och Justin Rose.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-16
TournyttRory McIlroyTournyttUS Open
Scroll to Top