Sam Horsfield kommer inte till start i veckans major. Foto: Getty images

Coronavirus

Ytterligare spelare har testat positivt – missar US Open

Sam Horsfield kommer inte spela veckans US Open. Detta står klart efter att ha gjort ett covid-19-test.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-15 Uppdaterad 2020-09-15

Engelsmannen Sam Horsfield har haft ett fint år på European Tour. Sedan touren drog igång igen efter coronapandemin lyckades 24-åringen vinna vid två tillfällen. Det gjorde att han kvalade in till veckans US Open. Men det blir ingen start för honom.

I sociala medier förklarar Horsfield att han testades negativt för coronaviruset innan han satte sig på flyget över till New York för att spela på Winged Foot. Väl på plats var provsvaret något annat.
Trots att han inte har några symptom var testet alltså positivt och därför kommer han inte att delta i tävlingen utan istället sätta sig själv i karantän.

Horsfield är den andra spelaren att missa veckans major på grund av covid-19. Den första var Scottie Scheffler – årets rookie på PGA Tour.

”Det krävs ingen förklaring när jag säger att jag är enormt besviken över att inte ha möjligheten att spela mitt fjärde US Open men självklart är tävlingens och medspelarnas säkerhet det viktigaste”, skriver Horsfield.
”Jag vill önska alla en fantastisk vecka på Winged Foot och tacka all personal hos PGA och USGA för att hjälpa mig navigera genom den här situationen”.

Rory Sabbatini kommer att ersätta Horsfield i veckans 144-mannafält. Näste man på listan är Doc Redman.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-15
TournyttSam HorsfieldTournyttUS Open
Scroll to Top