För första gången någonsin kommer herr- och damproffsen ta sig till Vallda G&CC nästa sommar. Foto: European Tour / Matilda Lindeblad

Tournytt

Scandinavian Mixed flyttar – här spelas den 2021

Bro Hof Slott har bytts ut mot Vallda G&CC. Det är nämligen där nästa års upplaga av Scandinavian Mixed ska spelas.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-15

78 herrar och 78 damer skulle göra upp i samma tävling. Den skulle spelas på Bro Hof Slott GC i somras men coronapandemin kom emellan. Tävlingen Scandinavian Mixed var tvungen att ställa in och istället meddelade European Tour att den skulle återkomma 2021.

Nu är det klart vilka datum den ska spelas, och på vilken bana.
För det blir inte Bro Hofs Stadium Course som står för spelplanen. Istället flyttar tävlingen till västkusten och Vallda G&CC utanför Kungsbacka. Tävlingen kommer att spelas 10–13 juni.
– Vi är glada över att Vallda Golf & Country Club står som värd för Scandinavian Mixed 2021. Det har varit ett exceptionellt tufft år för många och vi är verkligen lyckligt lottade att golf har kunnat spelas världen över i dessa tider, säger Stenson i ett pressmeddelande.
– Annika (Sörenstam) och jag är båda besvikna över att vi inte kunde anordna tävlingen i Stockholm i år men hälsan och säkerheten har förstås varit vår högsta prioritet och vi ser fram emot att istället anordna tävlingen på Vallda nära Göteborg 2021.

Johan Rosén arbetar som vd för Vallda G&CC. Han säger att klubben är stolt över att välkomna Henrik Stenson, Annika Sörenstam och alla spelare till banan.
– Den här spännande tävlingen kommer kunna samla människor på ett positivt sätt med likvärdiga förutsättningar, både lokalt och internationellt inom golfsporten. Detta är något som vi på Vallda G&CC står bakom med hela våra hjärtan, säger Rosén i ett pressmeddelande.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-15
TournyttCoronavirusetEuropean TourLadies European TourVallda G&CC
Scroll to Top