Dustin Johnson med FedEx Cup-trofén. Foto: Getty images

PGA Tour

Johnson utsedd till årets spelare

Världsettan Dustin Johnson lyckades vinna säsongslånga FedEx Cup för två veckor sedan. Nu har han prisats för fina året.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-15

Det kom väl inte som någon överraskning direkt, men Dustin Johnson har nu utsetts till årets spelare på PGA Tour.

Priset röstas fram av spelarna och med Johnsons tre segrar under säsongen 2019-20, varav två i FedEx Cup- slutspelet, var det inte många kandidater som var i närheten. Utöver segrarna slutade ”DJ” topp-10 vid sju tillfällen och han missade bara två av 14 kvalgränser.

Den andra spelaren som hade tre segrar under säsongen var Justin Thomas, som också slutade tvåa i FedEx Cup, bakom Dustin Johnson. Men att vinna den säsongslånga tävlingen är vad som väger tyngst, vilket väl är rimligt.

Det här är andra gången Dustin Johnson vinner priset som ”årets golfare”, första gången var efter säsongen 2015–2016.

Johnson var dock inte den ende som prisades. Scottie Scheffler vann titeln ”årets nykomling”. Amerikanen var en av två rookies som tog sig till tourfinalen på East Lake och under sin första säsong på touren slutade han totalt femma, trots att han aldrig vann en tävling. Scheffler lyckades, precis som Johnson, sluta topp-10 vid sju tillfällen under året.

En annan höjdpunkt för Scheffler var när han under The Northern Trust sköt en 59:a. Han blev den elfte spelaren att lyckas med det i PGA Tours historia.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-15
TournyttDustin JohnsonPGA TourScottie SchefflerTournytt
Scroll to Top