Phil Mickelson hade enorma problem med drivern under veckan. Trots det är spelet inte så långt borta, menar amerikanen. Foto: Getty images

US Open

Mickelson: ”Spelet är inte en total katastrof”

Trots att Phil Mickelson endast träfffade 12 av 56 fairways menar han att spelet inte är helt borta inför veckans major.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-14

Lite senare på året än normalt är det i veckan dags för US Open.

Coronapandemin gjorde att tävlingen inte kunde spelas i juni som planerat men trots det kommer alltså årets andra herrmajor att avgöras i år.
Spelplats i veckan är Winged Foot i delstaten New York. Här har det tidigare spelats US Open-golf vid två tillfällen, senast var 2006. Den upplagan av majorn hade Phil Mickelson en tvåslagsledning inför det avslutande hålet. Trots det lyckades han inte vinna. Därför har han än i dag inte vunnit US Open, den sista av de fyra majortävlingarna för att genomföra en ”career grand slam”.

Kanske kan han få revanch i år. Men för att det ska ske måste han spela riktigt bra golf.
Under söndagen gick Mickelson runt på 70 slag på Silverado Resort för att därmed totalt sluta delad 44:a i Safeway Open. Resultatet i sig är väl kanske inte så imponerande men det finns ljusglimtar att ta med sig in i veckans major när Mickelson byter västkust mot östkust.

Eller vad sägs om att Phil Mickelson spelade sina sista 48 hål utan en enda bogey? Enda gången han haft en längre svit av problemfria golfhål (under tiden man har mätt) var 2004, då han lyckades spela 49 hål utan en bogey i The Open Championship.

En annan fin del av Mickelsons spel var den delikata delen runt greenerna. ”Lefty” gjorde sju av sju räddningar från bunkern. Hans puttning fungerade också bra.
– Närspelet fungerade bra. Det absolut bästa med mitt spel var nog det från bunkern. Jag puttade också helt okej, sa Mickelson till Golfweek efter ronden.
– Spelet är inte en total katastrof men jag har inte riktigt den bollträff jag haft de senaste månaderna. Det är kanske inte långt ifrån men det måste klicka de kommande dagarna.

Att det långa spelet inte fungerar är tydligt. I förra veckans tävling träffade Phil Mickelson tolv av 56 fairways från tee, absolut sist av samtliga spelare som klarade kvalgränsen.
Han förlorade mer än tre slag mot fältet i spelet från tee och med Winged Foots smala fairways och ankeldjupa ruff där intill . . . den siffran måste förbättras.
– De senaste månaderna har min miss från tee varit till höger och jag har inte behövt oroa mig för vänstersidan. Men den här veckan har jag missat både åt vänster och häger, vilket inte är bra, sa Mickelson efter ronden.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-14
TournyttPhil MickelsonTournyttUS OpenWinged Foot GC
Scroll to Top