Madelene Sagström är bara ett slag bakom ledaren på Mission Hills. Foto: Getty images

ANA Inspiration

Sagströms drömstart i majorn: ”Svårare än tidigare år”

Madelene Sagström är bara ett slag bakom ledaren av årets ANA Inspiration på Mission Hills.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-11

Den första ronden av ANA Inspiration är spelad. I enorm hetta och med närhet till de kaliforniska skogsbränderna var stämningen inte helt som vanligt när spelarna inledde majortävlingen.

En annan sak som skiljde tävlingen från tidigare upplagor var möjligtvis det att banan spelas på ett helt annat underlag. Det är nämligen så att banan inte kan använda sig av rajgräs så här års då det är för varmt. Därför spelas årets major på bermuda, en helt annan grässort som innebär ett annorlunda spel.

Någon som klarat av det skiftet galant är Madelene Sagström.

Efter 18 spelade hål är hon nämligen fem under par, då hon använde sig av 67 slag.

På torsdagen gjorde hon hela sju birdies men fick tyvärr se sitt scorekort innehållandes två bogeys också.

En fantastisk rond som innebär att hon är ett slag bakom ledaren, Nelly Korda.
– Det var kul där ute. Det är definitivt svårare, skulle jag säga, än tidigare år. Men det här passar också mitt spel väldigt bra. Jag har spelat i Florida ganska länge nu så jag har enkelt för mig när det kommer till greenläsning, vilket jag utnyttjade i dag, sa Sagström efter ronden.

Planen inför den första ronden var på pappret simpel för svenskan: gå ut och träffa många fairways och greener. Resultatet i antal träffar? Från tee finns, det trots resultatet, förbättringspotential. Under torsdagen träffade Sagström sex fairways.
– Det gäller att få bollen upp på green så ofta som möjligt för att komma in i det och få en bra score.

Förhållandena är sannerligen inte som vanligt på Mission Hills. Utöver det onormala gräset är också temperaturen ett stort bekymmer för spelarna. Eller ja, inte för Sagström. Torsdagen skulle enligt prognosen vara tävlingens kallaste dag.
– Det är ändå kallare än jag hade föreställt mig. När vi kom hit i söndags var det 50° Celsius och riktigt obehagligt. Men det gäller att använda sitt paraply och dricka enorma mängder vatten. Vi visste alla att det skulle bli varmt så det gäller att behålla energin och inte bli uttorkad, sa Sagström efter ronden.

Här är toppen av ledartavlan

Här är svensktoppen

D2, –5Madelene Sagström
D19, –2Anna Nordqvist
D49, ELinnea Ström
D87, +4Pernilla Lindberg
D87, +4Madelene Sagström
103, +8Dani Holmqvist

Text: Jesper Johansson • 2020-09-11
TournyttANA InspirationLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaTournytt
Scroll to Top