Phil Mickelson är åtta slag bakom ledande Russell Knox. Foto: Getty images

PGA Tour

Mickelson nöjd trots halvdan rond: ”Inte spelat bort mig”

Phil Mickelson har inte haft det helt enkelt under året. Resultaten har inte varit vad han önskat men nu känner han att spelet är på rätt väg.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-11

Phil Mickelson fick kanske inte den optimala starten av säsongens första PGA Tour-tävling. Men amerikanens 71-rond i Safeway Open är ändå ett steg i rätt riktning, enligt ”Lefty” själv.

De första nio hålen lyckades Mickelson inte göra en enda birdie. Det blev tre stycken på vägen in mot klubbhuset igen och när allt var klart för dagen slutade Mickelson till slut ett under par. Detta veckan innan han ska bege sig till andra sidan amerika för att spela US Open. Mickelson är åtta slag bakom Russel Knox som leder.
– Att gå under par var faktiskt som en liten seger för mig då jag inte spelade bort mig från tävlingen. Jag måste gå sju eller åtta under par imorgon för att ha en bra chans till helgen, men det är väldigt görbart. Jag har faktiskt spelat tillräckligt bra för att lyckas med det idag, men det ville sig inte riktigt, sa Mickelson efter ronden.

Senast Phil Mickelson spelade på PGA Tour var i den första FedEx Cup-slutspelstävlingen. När den var avgjord stod det klart att han inte skulle ta sig vidare till steg två på Olympia Fields. Därför valde han att debutera på seniortouren: PGA Tour Champions. Där blev det seger. Men Mickelson menar att det är något helt annat att spela där.
– Den största skillnaden är flaggplaceringarna vi ser här ute. Här sitter de alltid på en liten knöl eller krön vilket gör att man måste vara lite defensiv för att inte se bollen rulla två meter förbi hålet, oavsett om det är en chipp eller putt.
– På Champions Tour är flaggorna placerade som de var på 90-talet och tidigt 00-tal på PGA Tour. Där kan man vara mycket mer aggressiv. På PGA Tour är banan uppsatt för att vi inte ska gå för lågt.

Här är toppen av ledartavlan från Silverado Resort

Henrik Norlander är ende svensk med i tävlingen. Efter 18 spelade hål är han delad 142:a, tre över par. Phil Mickelson är på en delad 81:a-plats


Text: Jesper Johansson • 2020-09-11
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top