Patrick Mahomes och hans kollegor gör att The Masters måste tidigareläggas. Foto: Getty Images

The Masters

NFL ställer till det – ändrar The Masters starttider

I november ska vi äntligen få se Augusta Nationals vackra golfhål igen. Men det kommer inte vara det sedvanliga nattsuddandet som gäller. Tiderna har nämligen flyttats fram på grund av den amerikanska fotbollen.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-10 Uppdaterad 2020-09-10

För dig som inte orkar sitta uppe halva natten och kolla på golf finns det ännu en anledning att boka TV-apparaten för söndagen 15 november, om nu inte Masters Tournaments avslutningsrond var tillräcklig.

Det är nämligen så att det amerikanska TV-bolaget CBS, som sänder ronden, har gjort att starttiderna för spelarna flyttas fram. Detta på grund av amerikanska fotbollen.

När The Masters i vanliga fall spelas, andra veckan i april, har den amerikanska fotbollssäsongen tagit slut. Men på grund av coronapandemin är som bekant tävlingen istället flyttad till november. Detta skapar problem, då sändningarna skulle krocka.

Därför har CBS i samarbete med bland annat Augusta Nationals ordförande, Fred Ridley, beslutat att flytta fram de två sista speldagarnas starttider.

Lördagens rond ska avslutas 17.30 lokal tid, 23.30 i Sverige. Detta då collegefotbollsmatchen mellan skolorna Alabama och LSU ska spelas därefter.

Och söndagens rond ska avslutas ännu tidigare. Enligt tablån kommer The Masters avslutas 14.45 lokal tid, 20.45 i Sverige.

Därefter är det en timmes mellanrum innan de amerikanska fotbollsmatcherna inleds, vilket är tid man använder ifall det skulle bli ett särspel på klassiska golfbanan i Georgia.

2019 flyttades starttiderna för söndagen fram på grund av en oroande väderprognos. På grund av det avslutades tävlingen ungefär 14.00 lokal tid, 20.00 i Sverige.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-10
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top