Brooks Koepka har dragits med en skada under en längre tid. Foto: Getty images

US Open

Brooks Koepka missar US Open – ”Snart tillbaka”

Han skulle enligt planen vara tillbaka pågolfbanan lagom till årets US Open. Men skador fortsätter sätta käppar i hjulen för Brooks Koepka.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-10

Inför årets FedEx Cup-slutspel meddelade Brooks Koepka att han inte kommer delta i de tre tävlingarna, då han istället ville tillfriskna och göra sig redo för US Open.
Nu är det klart att amerikanens skador inte är helt borta och att han även vilar över US Open-veckan.

Skadorna Brooks Koepka dras med är en ömmande höft och hans vänstra knä, som för ungefär ett år sedan genomgick en operation.

Den operationen gjorde att han missade inledningen av säsongen. Med coronapandemin innebar det att amerikanen endast fick till 13 starter under säsongen. I de tävlingarna slutade han topp-25 vid två tillfällen, ett resultat som vi inte vant oss vid från den skicklige 30-åringen.
Efter att ha missat kvalgränsen i Wyndham Championship ville han dock inte skylla de svaga resultaten på smärtan, även om han erkände att problemen var fysiska.
– Jag vet hur jag ska göra. Jag vet att jag kan göra det. Men jag kan fysiskt inte genomföra det, sa Koepka efter det andra varvet av den tävlingen.

Hur länge Brooks Koepka blir borta med skadan återstår att se. Enligt honom själv är han ”snart tillbaka”.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-10
TournyttBrooks KoepkaTournyttUS Open
Scroll to Top