Pernilla Lindberg tycker formen känns bra inför veckans majortävling i Kalifornien. Foto: Getty images

ANA Inspiration

Lindberg tillbaka där hon vann: ”Tänker på det nästan varje dag”

Pernilla Lindberg lyckades efter ett utdraget särspel vinna majortävlingen ANA Inspiration 2018. Nu är hon tillbaka på jaktmarkerna och letar sin nästa seger.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-09

2018 lyckades Pernilla Lindberg vinna ANA Inspiration efter ett särspelsdrama sällan skådat.

Majorsegern var hennes första och hittills enda professionella seger och känslorna från de där dagarna i månadsskiftet mars-april 2018 kommer förstås tillbaka när hon åter tar sig till banan som avslutas vid Poppys Pond. Men faktum är att känslorna från de där dagarna gör sig påminda oavsett var hon är i världen. Lindberg säger att hon tänker på segern nästan varje dag.
– Det kommer alltid att vara en höjdpunkt i min karriär oavsett vad som händer framöver. Min största vinst, sättet jag gjorde det, i en major. Ja, det finns många olika anledningar, säger Lindberg till Svensk Golf.
– Jag tänker tillbaka på den veckan nästan varje dag. Men när jag kommer tillbaka hit och är ute på banan blir jag påmind vid varje slag. Jag tänker framför allt på sista varvet. Jag kan i stort sätt peka ut exakt var jag slog varje slag och känslorna som där och då fanns inom mig.

Men bara för att det är samma bana som hon vann på för två år sedan är det inte riktigt samma uppsättning. Faktum är att det är ganska stor skillnad.
När tävlingen i vanliga fall spelas är det nämligen en helt annan grässort. Så här års spelas banan på bermudagräs, vilket är något helt annat.
– Den är verkligen helt annorlunda. Det är ett annat gräs på alla ytor vilket gör att de unnat göra fairways lite smalare. Vi är vana vid att spela med tjock ruff här men bermudagräs gör att det blir ännu svårare. Bollen kan sitta ner djupare och den är oförutsägbar. Dessutom är fairways mjukare vilket gör att banan spelas längre.
– Men det är ett bra majortest då du måste hålla koll på alla delar av spelet, säger Lindberg.

Om du måste välja en del av spelet som är lite extra viktig?
– Det är svårt att säga vad som är viktigast men det är väl så en majortävling ska spelas. Personligen tycker jag det är viktigast att vara med från tee. Är man inte bra därifrån kommer man aldrig ha en chans. Men sedan måste de andra bitarna självklart sitta också.

Pernilla Lindberg och hennes kollegor har tagit sig till Palm Springs efter en välbehövlig spelledig vecka. Nu är hon redo att ge sig på majorutmaningen hon lyckades bemästra för två år sedan.
– Det är mycket i spelet som känns bra. Men när det väl är dags att pegga upp i en tävling igen, ja då kan man inte förlita sig på något som varit. Men spelet har känts stabilt och bra.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-09
TournyttANA InspirationPernilla LindbergTournytt
Scroll to Top