Colt Ford kommer i veckan spela på PGA Tour Champions. Foto: Getty images

Tournytt

Country-artist deltar i proffstävling

Colt Ford spelade på under tourer under början av 90-talet i jakt på en PGA Tour-plats. Karriären slutade i musiken. Nu ska han dock spela som ett proffs.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-09

Country-rappande artisten Colt Ford turnerar vanligtvis världen runt och spelar musik framför tusentals i publiken. Faktum är att han snittar 130-145 konserter per år.

Men på grund av coronapandemin har detta förstås inte kunnat ske. Istället ser det ut att bli under 40 spelningar på hela kalenderåret.
Colt Ford har därför haft tid att ta upp golfspelandet igen. Faktum är att han nu också ska tävla bland många stora stjärnor. 51-åringen har fått en inbjudan på PGA Tour Champions och veckans tävling i Soux Falls.

Att Ford ska hålla jämna steg med världseliten av seniorer kan förstås vara svårt att tro. Men det är inte lika långsökt som det först låter. I början av 90-talet satsade han nämligen helhjärtat på att ta sig ut på touren. Han spelade på Ben Hogan Tour, numer Korn Ferry Tour, men kunde inte ta sig längre.

Istället skiftade han fokus och blev golftränare. På sidan sysslade han med musik, som nu alltså varit hans heltidsjobb i långt över tio år.

Ford är ofta med i kändis-tävlingen AT&T Pro-Am på Pebble Beach men säger att det här är något helt annat.
– Där har man en partner som kan rädda dig. Här måste man skriva ner en score. Det finns inget sätt att gömma sig på här ute, säger Ford till Golfweek inför veckans tävling.
– Jag har verkligen inga tankar på att jag ska kunna vinna eller så men jag slår bollen riktigt bra och om jag kan få en ny publik att rikta ögonen mot Champions Tour är det en bra sak.

Det här är inte första gången som Colt Ford fått en inbjudan att spela professionell golf. Den här gången var det dock annorlunda, då han möter spelare han växte upp sida vid sida med.
– Jag ville inte ta en av startplatserna i en Korn Ferry Tour-tävling. Jag har varit på sidan som förlorat en startplats. Det kunde jag helt enkelt inte göra. De spelar för att överleva och eftersom jag varit i deras skor vet jag att vilken vecka som helst kan vara tillfället då allt stämmer och man tar sitt tourkort.
– På Champions Tour är det annorlunda. Antingen spelar du eller inte, säger Ford och syftar till att det inte är någon kvalgräns att oroa sig för.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-09
TournyttPGA Champions TourTournytt
Scroll to Top