Xander Schauffele klättrade flera platser efter sin andraplats i Tour Championship. Foto: Getty images

Världsrankingen

Johnson fortsatt världsetta – Schauffele klättrar

Rankingen efter säsongens sista PGA Tour-tävling är här.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-08 Uppdaterad 2020-09-08

Det är mycket som går Dustin Johnsons väg just nu.
Efter Covid-19-uppehållet har amerikanen vunnit vid tre tillfällen. Utöver det har han dessutom två andraplatser, varav den ena kom i årets hittills enda major – PGA Championship.

De fina resultaten resulterade under tisdagskvällen i en seger av säsongslånga FedEx Cup. Till slut vann han med tre slags marginal ned till tvåorna Xander Schauffele och Justin Thomas. Men Tour Championship är en lite speciell tävling. Eftersom det är finalen av säsongslånga FedEx Cup inledde Dustin Johnson tio under par, två slag före tvåan.
Därför, om man ser strikt till världsrankingpoäng, slutade Dustin Johnson faktiskt trea i tävlingen på East Lake i Atlanta, Georgia. Den spelare som hade bäst resultat – om alla skulle startat på noll – var Xander Schauffele, som använde sig av 265 slag, tre färre än tvåan Scottie Scheffler.

Schauffele klättrade därmed från plats elva i världen till att nu vara rankad sjua. Så högt har han inte varit rankad sedan våren 2019.

På svensksidan var förra veckans resultat inte speciellt bra. Ingen av våra bästa spelare klättrade. Faktum är att endast Henrik Stenson, av de högst rankade blågula, lyckades behålla sin plats (40 i världen).

Här är svensktoppen


Text: Jesper Johansson • 2020-09-08
TournyttDustin JohnsonPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top